Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

6 kentte sel ve heyelan: 1 kişi öldü, 1 kayıp aranıyor


HABER MERKEZİ – Kırşehir, Kayseri, Sêwas, Konya, Nevşehir ve Mereş’te, sağanak yağış nedeniyle sel ve heyelan meydana geldi. Kırşehir’de sele kapılan bir kişi hayatını kaybetti.

 

Dün etkili olan sağanak yağışlar, Kayseri, Kırşehir, Mereş, Sêwas, Konya ve Nevşehir’de sel ve heyelana neden oldu. Kırşehir’de sele kapılan bir kişi hayatını kaybederken, Kayseri Bünyan’da sele kapılan kişiyi arama çalışmaları sürüyor. 

 

KIRŞEHİR’DE BİR KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

 

Kırşehir’de dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Uzun Ali köyünde sel meydana geldi. Köyde çobanlık yaptığı öğrenilen 52 yaşındaki Mustafa Akar, sele kapılarak gözden kayboldu. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sağlık ve AFAD ekibi sevk edildi. Arama çalışmalarının ardından Akar, kaybolduğu yere 4 kilometre mesafede bulundu. Sağlık ekipleri tarafından Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Akar, kurtarılamadı. Akar’ın cenazesi hastane morguna kaldırıldı.

 

Öte yandan selin yaşandığı köyde çok sayıda tarla da zarar gördü.

 

KAYSERİ’DE BİR KİŞİ KAYBOLDU

 

 

Kayseri’nin Bünyan ilçesinde de dün akşam etkili olan sağanak sele neden oldu. Sel nedeniyle Güllüce Mahallesi’nde mahsur kalan araçlardan biri, sele kapılıp dere yatağına devrildi. İlçede akşam saatlerinde etkisini gösteren yağış, Güllüce Mahallesi’nde sele neden olurken, Muhittin S.’nin kullandığı otomobil sulara kapıldı. İhbar üzerine bölgeye AFAD, itfaiye ve arama- kurtarma ekipleri sevk edildi. Arama sonucu otomobile ulaşılırken, araçta olduğu öğrenilen Muhittin S. için ise arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

 

Sel, ayrıca Bünyan ilçesi ile Güllüce Mahallesi arasındaki yolda heyelana neden oldu. Heyelan sonrası yol, ulaşıma kapandı. Ekiplerin çalışması sonrası yolun bir kısmı ulaşıma açılırken, ekiplerin bölgedeki çalışmaları sürüyor.

 

NEVŞEHİR SOKAKLARINI SU BASTI 

 

 

Nevşehir’in merkez Göreme Beldesi’nde de dün öğleden sonra başlayan sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kısa sürede şiddetini artıran yağış sele neden oldu. Sel nedeniyle cadde ve sokaklar suyla dolarken, bazı otomobiller peribacalarından düşen kaya parçaları nedeniyle zarar gördü. Kent merkezinde de etkisini hissettiren sağanakla birlikte caddelerde su birikintileri oluştu. Yaklaşık yarım saat süren yağmur sonrası belediye ekipleri hasar tespit çalışması başlattı.

 

MEREŞ’TE METREKAREYE 8 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

 

Mereş’te etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkilerken, akşam saatlerinde sağanak nedeniyle bazı caddelerde su birikintileri oluştu. Kısa sürede etkisini artıran sağanak yüzünden araçlar yolda ilerlemekte güçlük çekti. Maraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) ve itfaiye ekipleri, alt geçitlerde ve yollarda su tahliyesi için çalışma yaptı.

 

 

Metrekareye 10 dakikada 8 kilogram yağış düştü.

 

KONYA’DA BAHÇELER ZARAR GÖRDÜ

 

Konya’nın Kulu ilçesinde yağan şiddetli yağmur sonrasında sel meydana gelirken, Camikebir, Karşıyaka mahallelerinde evlerin zemin katları ve bahçeleri sel suları ile doldu. Ekipler, su dolan evlerde çalışma yaparken sel nedeniyle evlerde maddi hasar oluştu. Ankara-Konya Karayolu’nda araçları ile seyir halinde olan sürücüler de zor anlar yaşadı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version