Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

30 yıldır cezaevinde olan şair İlhan Sami Çomak’ın tahliyesi, keyfi olarak ertelendi

30 yıldır cezaevinde olan şair İlhan Sami Çomak’ın tahliyesi, keyfi olarak ertelendi


Hakkında somut delil olmamasına rağmen müebbet hapse mahkum edilen ve 1993’ten bu yana tutuklu bulunan şair İlhan Sami Çomak’ın tahliyesi, 30 yıllık infazını tamamlamasına rağmen Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu’nun oybirliğiyle aldığı kararla üç ay ertelendi. Karara itiraz edeceklerini belirten Çomak’ın vasisi, Öğretim Görevlisi İpek Özel, kararın oybirliğiyle alınmasının üzücü olduğunu söyledi. Karardan önce cezaevi yönetimin bile ‘olumlu’ konuştuğunu aktaran Özel, engelleme kararına şaşırdıklarını söyledi.

SON YAZDIĞI ŞİİRİ ÇIKARKEN YANINDA GETİRECEKTİ

Tahliyesinin engelleneceğine ihtimal vermediklerini belirten Özel, 7 Ağustos’ta yaptığı ve ‘son açık görüş’ diye yazdığı paylaşımını hatırlattı: “İlhan Sami Çomak tamı tamına 13 gün sonra özgür. Bugün 30 yılın son açık görüşünü yaptık. Bu kuş tüyü, dün öğleden sonra havalandırmaya dikey olarak düşmüş. İlhan “ İnanabiliyor musun görüşe saatler kala bu geldi. İlk gördüğüm an o kadar sevindim ki onu iyiliğin ve umudun ön habercisi olarak kabul ettim “ diye söyledi. Cezaevinde “karanlık gecenin sonu” isimli son şiirini yazmış, çıkarken yanında getirecek . İlhan’ı ruhen rahat ve huzurlu gördüm, heyecanlı olmaktan daha fazla mutluydu sanki. Cezaevi içinde her şey şimdilik bizden yana duruyor umarım 13 gün sonra burada İlhan’ın fotoğrafını da paylaşırım; o her zamanki güzelim gülümsemesiyle olan ,sımsıcak ama bu kez özgür bir fotoğrafını…”

‘İLHAN HABER YOLLAMIŞ: İYİYİM GÜÇLÜYÜM’

Özel, tahliyesinin engellenmesinin ardından İlhan Sami Çomak’ın kendisine avukatlar aracılığıyla “Ben iyiyim güçlüyüm. Hadi üzülme, yani senin sağlığına bir şey olmasın. Ben 3 ay daha ben kalırım” mesajını gönderdiğini söyledi.

’30 YILDA ISLAH OLMAYAN ÜÇ AYDA NASIL OLACAK?’

Artı Gerçek’e konuşan Özel, kurulun verdiği karara tepki göstererek şunları söyledi: “30 yıl cezaevinde bir insan kalıyor. Hala ‘ıslah olmadığına’ karar veriyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? 30 sene bir kişi cezaevinde ‘ıslah olamadıysa’ üç ayda nasıl olacak? İlhan 30 sene cezaevinde kaldığı için artık belirli bir yaşa geldi. Pek çoğu onlar doğduğunda cezaevine girmiş bir kişinin 30 yılda ıslah olup olmadığını değerlendirebileceği bir uzmanlıkta olduklarını düşünmüyorum, değiller.”

Özel, Çomak’ın tahliyesinin engellenmesinin ardından ise “Madem öyle ben de 96 gün sonrasına ayarlayayım saatleri” diye yazdığını söyledi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version