Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

3 ilde çok sayıda KYK yurdu kapatıldı: Öğrenciler çaresiz kaldı

KYK yurt ücretleri öğrencilere iade edilecek


Isparta, Kocaeli ve Tekirdağ’a bağlı ilçelerde, çok sayıda KYK yurdu ‘depreme dayanıksız olduğu’ gerekçesiyle kapatıldı. Yurtların kapatıldığını başvuru yaparken öğrenen öğrenciler ne yapacağını bilemezken yetkililer özel yurtları işaret ediyor.

Milyonlarca ön lisans ve lisans öğrencisinin birçoğu yeni döneme başlamasına kısa süre kala barınma sorunu ile karşı karşıya. Aralarında Isparta, Kocaeli ve Tekirdağ’a bağlı ilçelerin de bulunduğu Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı çok sayıda yurdun kapatıldığı ortaya çıktı.

2024-2025 akademik yılında, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler, kazandıkları üniversitelerin bulunduğu şehirlerdeki KYK yurtlarının kapatıldığını başvuru yapmak için sisteme girdikleri zaman öğrendi.

ÜÇ İLDE KYK YURTLARI KAPATILDI: DEPREME DAYANIKSIZ

Artı Gerçek’ten Müzeyyen Yüce’nin haberine göre, KYK yurduna başvuru yapmak isteyen ancak başaramayan öğrenciler, bir sistem hatası yaşadıklarını düşünerek iletişime geçtikleri Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden ‘yurt kapatıldı’ cevabını aldı. Gerekçe olarak da yurtların ‘depreme dayanıklı olmaması’ gösterildi.

Tekirdağ’ın Kapaklı, Çorlu, Hayrabolu ilçeleri, Kocaeli’nin Kandıra ve Karamürsel ilçeleri ile Isparta’nın Yalvaç, Sütçüler, Eğirdir ve Atabey ilçelerindeki KYK yurtları kapatılırken, yetkililer ‘Alternatif sunacak mısınız?” diye soran öğrencilere ise özel yurtları veya kiralık evleri işaret etti. Söz konusu ilçelerde üniversite kazanan çok sayıda öğrenci ‘dışarda’ kalırken, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version