Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

20 yıl boyunca İstanbul’u Erdoğan ve onun belirlediği başkanlar yönetti!

CHP’li belediyeleri hedef alan Erdoğan’ın İBB’yi ne kadar borçla devrettiği ortaya çıktı


Gazeteci Fatih Altaylı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un 17 ağustos 1999 depreminin yıl dönümünde “İstanbul’da 600 bin konutun yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olmasını” açıklaması üzerinden eleştirilerde bulundu.

“Yani herkesin İstanbul depremini beklemeye başladığı 1999 yılından önceki 5 yıl ve sonrasındaki 20 yıl boyunca İstanbul’u Erdoğan ve Erdoğan’ın belirlediği belediye başkanları yönetti. Dahası bu 25 yılın 22’sinde Erdoğan’ın AKP’si merkezi hükümetin de sahibiydi” diyen Altaylı, şunları kaydetti:

“Ve tüm bunların sonucunda 25 yıl sonra Erdoğan’ın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum depremin 25. yıldönümünde ‘Olası bir İstanbul depreminde 600 bin konutun yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu gördük’ dedi. Kendilerini kutluyorum. Muazzam bir görüş.”

Altaylı, İzmir dahil 8 bölgede birbiri ardına çıkan yangınları hatırlatarak, “Sayın Bakan’a hatırlatmakta fayda var. Başta İzmir Ege’de ormanlar yanıyor, koskoca bir kent tehlike altında. Bakan ise orta Anadolu’da siyasi faaliyet yürütüyordu dünkü fotoğraflarında. Kendisi Çevre Bakanı. Ormanlar da çevrenin bir parçası. Biraz ilgilenmesinde fayda var. En azından ilgileniyormuş gibi yapmasında” diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

 

 

Exit mobile version