Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Zelenskiy: Trump’ın başkan olmasından endişe duymuyorum

Zelenskiy: Trump’ın başkan olmasından endişe duymuyorum


Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Kremlin’e daha sempatik yaklaşabileceğine dair işaretlere rağmen, ABD’de Donald Trump’ın yeniden başkan olması ihtimalinden endişe duymadığını söyledi.

Zelenskiy Kiev’de düzenlediği basın toplantısında, “Donald Trump’ın başkan olması halinde birlikte çalışacağımızı düşünüyorum. Bu konuda endişeli değilim,” dedi.

Cumhuriyetçi Parti adayı, başkanlığı tekrar kazanması halinde çatışmayı çok hızlı bir şekilde sona erdireceğini öne sürmüştü.

ABD’de Kasım ayında yapılacak seçimlerde Trump’ın kazanması, Rus güçlerine karşı üçüncü yılına giren savaşta Washington’un Ukrayna’ya verdiği desteği azaltabilir. Kiev bunun Moskova ile zayıflamış bir pozisyonda müzakere etmek zorunda kalacağı anlamına gelmesinden çekiniyordu.

Zelenskiy, NATO savunma ittifakı zirvesi için ABD’ye yaptığı son gezi sırasında Cumhuriyetçi valilerle görüştüğünü ve partinin desteğinden emin olduğunu söyledi.

Zelenskiy gazetecilere “Mesajları daha sağcı ya da daha radikal olan şahinler var. Ancak size Cumhuriyetçi Parti’nin çoğunluğunun Ukrayna’yı ve Ukrayna halkını desteklediğini söylemek istiyorum” dedi.

Trump daha önce Başkan Joe Biden ile yaptığı bir tartışma sırasında, seçilmesi halinde Ocak 2025’te göreve başlamadan önce Ukrayna sorununu “çözüme kavuşturacağını” iddia etmişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version