Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yaşamını yitiren 30 yıllık tutsak Yaşa Amed’de defnedildi


AMED – Tahliye edildikten kısa süre sonra tedavi için gittiği Finlandiya’da yaşamını yitiren 30 yıllık tutsak Mehmet Ali Yaşa, Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

 

Malatya T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 30 yıllık infaz süresini tamamlamasına 74 gün kala 16 Şubat’ta tahliye edilen tutsak Mehmet Ali Yaşa, tedavi için gittiği Finlandiya’da 11 Temmuz’da yaşamını yitirdi. İleri derece kanser hastası olan Yaşa’nın cenazesi yapılan otopsi işlemlerinin ardından dün akşam saatlerinde memleketi Amed’e getirildi. Yaşa sabah saatlerinde Amed’in Rêzan (Bağlar) ilçesinde bulunan Yeniköy Mezarlığı’nda defnedildi. 

 

Yaşa’nın cenaze törenine, çok sayıda kurum, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi ile yakınları katıldı. Dini vecibeleri yerine getirildikten sonra Yaşa, “Şehit namirin” sloganları eşliğinde toprağa verildi. 

 

Defin işleminin ardından konuşan Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) Eşbaşkanı Mehmet Emin Kılıç, devletin 30 yıldır Yaşa’yı sistematik bir şekilde katletmeye çalıştığını belirtti.

 

Yaşa için kurulan taziye, Licêliler Yas Evi’nde kabul edilecek.  

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version