Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yargıtay şiddeti ve sanal medya paylaşımlarını ‘eşit kusurlu’ buldu


ANKARA – Sivas’ta bir boşanma davasını inceleyen Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi, erkek şiddeti ile kadının sanal medya paylaşımlarını “eşit kusurlu” olarak değerlendirdi. 

 

Sivas’ta yaşayan bir kadın, “hakaret, gurur ve onur kırıcı eylemler, fiziksel şiddet, sokak ortasında dayak, araba ile ezme girişimi” gerekçeleriyle evli olduğu erkek hakkında boşanma davası açtı. Kadın, yaptığı başvuruda tazminat talebinde bulundu. 

 

Erkek ise, kadının kendine ait videoları sanal medya hesaplarından paylaştığı gerekçesiyle başvuruda bulundu. Erkek, başvurusunda sanal medyada kadına ait videoların altına cinsel içerikli yorumlar yapıldığını, mahkemenin boşanma yönünde karar vermesini ve kendisine tazminat ödenmesini istedi.

 

Sivas 2’nci Aile Mahkemesi, şiddet uygulayan erkek ile kendine ait videoları sanal medyasında paylaşan kadını “eşit kusurlu” buldu. Tarafların boşanmalarına karar veren mahkeme, karşılıklı tazminat taleplerini reddetti. Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Hukuk Dairesi, istinaf başvurularını reddetti. Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi de yerel mahkemenin kararını onadı. 

 

Dairenin oy birliğiyle aldığı kararda, temyiz dilekçesinde ileri sürülen nedenlerin kararın bozulmasını gerektirecek nitelikte görülmediği ifade edildi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version