Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yandaş gazete ‘kulis’ diyerek yazdı; Erdoğan ve Esed’in ilk görüşmesi Moskova’da olabilir

Erdoğan, ‘Esad’ sorusuna böyle cevap verdi: Görüşme olabilir


Tayyip Erdoğan, daha önce defalarca ‘katil, zalim, diktatör’ dediği Beşar Esad’la eski günlere dönmenin yollarını arıyor!

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye politikasında değişikliğe gidip Esad ile görüşebileceğini söylemesinin ardından olası görüşmenin yeri ve zamanı kamuoyunda merak konusu oldu. Erdoğan, görüşmeyi bir an önce yapmak istiyor. Esed’le barışmak için araya koymadığı adam kalmadı. Söz konusu görüşmenin Moskova’da ve gelecek ay içerisinde olabileceği ileri sürüldü. Ancak AKP kaynakları, söz konusu haberi yalanladı.

Yandaş Daily Sabah gazetesinde, konuya yakın bir kaynağın verdiği kulis bilgileri yer aldı. Erdoğan’ın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed’le görüşebileceklerine dair açıklamalarının ardından iki ülke arasındaki temaslar yoğunlaşmıştı. Beklenen Erdoğan-Esad görüşmesinin Moskova’da yapılmasının planlandığı öne sürüldü.

Daily Sabah’ta Dilara Aslan’ın haberine göre, konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynak, “Erdoğan ile Esad arasındaki ilk görüşmenin Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılması planlanıyor. Putin görüşmelere aracılık edecek, Irak Başbakanı Muhammed Şii El Sudani de davet edilebilir. İran’ın toplantıya davet edilmemesi muhtemel.” ifadelerini kullandı. Ayrıca toplantının Ağustos ayı içinde gerçekleşebileceğini söyledi.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version