Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

WSJ: Elon Musk, Trump’ın seçilmesi için ayda 45 milyon dolar bağışlayacak

WSJ: Elon Musk, Trump’ın seçilmesi için ayda 45 milyon dolar bağışlayacak


Frederic J. BROWN / AFP

Wall Street Journal‘ın Pazartesi günkü haberine göre dünyanın en zengin insanlarından Elon Musk, ABD başkanlığı için Donald Trump’ı destekleyen yeni bir fona her ay yaklaşık 45 milyon dolar bağış yapmayı planladığını söyledi.

Journal’ın konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdığı haberine göre Musk’ın bağışları America PAC adlı siyasi bir gruba gidecek ve bu grup Kasım ayındaki genel seçimler öncesinde kararsız eyaletlerde yaşayanlar arasında seçmen kaydı, erken oy verme ve posta yoluyla oy verme işlemlerini teşvik etmeye odaklanacak.

Tesla’nın kurucusu, eski başkanın Pennsylvania’daki bir siyasi mitingde silahlı saldırıdan kurtulmasının ardından Cumartesi günü Trump’ın ABD başkan adaylığını resmen destekledi.

Musk, 2022 yılında satın aldığı sosyal medya platformu X’te “Başkan Trump’ı tamamen destekliyorum ve hızlı bir şekilde iyileşmesini umuyorum” diye yazdı.

Tahmini 250 milyar dolarlık net değeriyle dünyanın en zengin adamı olan Musk, 2024 ABD seçimleri boyunca Trump’la giderek daha samimi hale geldi.

İkili Mart ayında milyarder Nelson Peltz’in Florida’daki evinde düzenlenen bir bağış kahvaltısında bir araya geldi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde bireysel kampanya bağışları kişi başına 3 bin 300 dolarla sınırlandırılmış olsa da, kampanya finans sistemindeki boşluklar bağışçıların siyasi eylem komiteleri ya da “PAC” olarak bilinen fonlara yüksek miktarda katkıda bulunmalarına olanak sağlıyor.

Trump daha önce posta yoluyla ve devamsız oy kullanımını kınamış, ancak Demokratların posta yoluyla oy kullananlar arasında üstünlük sağladığının ortaya çıkmasının ardından eleştirilerinden geri adım atmıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version