Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Washington, Ukrayna’ya 2,3 milyar dolarlık yeni bir askeri yardım açıkladı

Washington, Ukrayna’ya 2,3 milyar dolarlık yeni bir askeri yardım açıkladı


Drew ANGERER / AFP

Ukrayna Savunma Bakanı Rustem Umerov ile Pentagon’da görüşen ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna’ya 2,3 milyar dolarlık yeni bir yardım yapılacağını duyurdu.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin Salı günü yaptığı açıklamada, ABD’nin Ukrayna’ya önemli hava savunma ve tanksavar silahlarını da içeren 2.3 milyar dolarlık yeni bir güvenlik yardımı paketi sağlayacağını söyledi.

Austin, Ukraynalı mevkidaşı Rustem Umerov ile yaptığı görüşmenin başında “ABD yakında Ukrayna için 2,3 milyar dolardan fazla yeni güvenlik yardımı açıklayacak” dedi.

Austin, “Bu paket… ABD stoklarından daha fazla hava savunma önleyicisi, tanksavar silahı ve diğer kritik mühimmat sağlayacak” dedi.

ABD Savunma Bakanı, “Bu paket aynı zamanda ABD’nin daha fazla Patriot ve NASAMS hava savunma önleyicisi tedarik etmesini sağlayacak ve bunlar hızlandırılmış bir zaman çizelgesinde sağlanacak” dedi.

Umerov, Washington’un yardımı için Austin’e teşekkür ederek “bu destekle Rusya’yı ve saldırganlığı durduracağız” dedi.

ABD, Rusya’nın Şubat 2022’de geniş çaplı işgalini başlatmasından bu yana 51 milyar dolardan fazla silah, mühimmat ve diğer güvenlik yardımlarını taahhüt ederek Ukrayna’nın en önemli destekçisi olmuştu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version