Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Wan’da belediyelerin çocuk kurslarına binlerce başvuru


WAN– Wan’da büyükşehir ve ilçe belediyeleri, çocuklar için spor, sanat, kültür içerikli yaz kursları açtı. Kurslar çocuklardan yoğun ilgi görüyor. 

 

Wan Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Rêya Armûşê ve Tûşba Belediyeleri çocukların yetenekli oldukları alanlarda gelişim sağlamaları ve eğlenceli vakit geçirmeleri amacıyla çocuklar için spor, sanat, kültür alanlarında ücretsiz yaz kursları açtı. Wan Büyükşehir Belediyesi Nûda Kültür Merkez’inde (Hacıbekir Kültür Merkezi), konservatuar eğitmenleri ile beraber oluşturulan kurslarla, çocukların müziğe ve sanata yönelik eğilimlerini geliştirmeleri ve yeteneklerine yönelik farkındalık yaratmayı hedefliyor. Çocuklardan rağbet gören kurslar, yapılan kayıtlarla kendini gösterdi. Wan Büyükşehir Belediyesi’nin Müzik ve Sanat Atölyesi’nde bin 754 çocuk, “Yaz Okulları Spor Faaliyetleri” bin 370 çocuk kayıt yaptı. Atletizm ve dağcılık kursları dahil spor alanında 6 bin çocuk kurslara başvurdu. 

 

RÊYA ARMÛŞÊ BELEDİYESİ’NDEN SANAT GALERİSİ KURSU

 

Rêya Armûşê Belediyesi ise 10 usta öğretici ve 150 kursiyer öğrenci ile haftanın her günü çocuk akademilerinde eğitim görüyor. Kursalar, kontenjanları 20 öğrenciye kadar çıkan sınıflarda sanattan spora zekâ oyunlarından her türlü aktiviteye ev sahipliği yapıyor. Sanat Galerisi’nde çocuklara yönelik açılan resim kurslarında ise 150 kursiyer öğrenci, 3 usta resim öğretmeninden eğitim alıyor. Kırsal mahallede bulunan Berivan Kültür ve Sanat Merkezi’nde ise çocuklara çocuk tiyatro oyunları ve canlı müzik veriliyor. Tûşba Belediyesi de çocuklar için futbol kursu açtı.

 

‘6 BİN ÇOCUK BAŞVURU YAPTI’

 

Wan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Daire Başkanlığı Şubesi Gençlik Spor ve Turizm Şube Müdürü Saliha Taşma, bu etkinliklerle dar gelirli ailelerin çocuklarına imkan sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Çocukların yaz aylarını daha iyi değerlendirebilmesi ve yeteneklerini geliştirmeleri için her çocuğun bu kurslardan yararlanması yönünde bir çalışma yaptıklarını ifade eden Taşma, kayıtların dijital ortamda belediyelerin internet sayfaları üzerinden yapılabileceğini söyledi. Kontenjanları 8-16 yaş grubu olarak belirlediklerini dile getiren Taşma, spor alanında açtıkları futbol, hentbol, voleybol, atletizm ve dağcılık kurslarına 6 bin çocuğun başvurduğunu kaydetti. 

 

Taşma, kayyımın sosyal tesis olarak kullandığı Fidanlık Tesisi’ni Gençlik Spor Merkezi yapacaklarına, bu alanı dağcılık ve tırmanış sporu için hizmete sunacaklarını ifade etti.

 

17 KİŞİLİK KONSERVATUAR EKİBİ DERS VERECEK 

 

Nûda Kültür Merkezi’nde kültür ve sanat kursları verileceğini ifade eden Taşma, burada 17 kişilik bir konservatuar ekibiyle çocuklara, şan, çocuk korusu, bağlama, flüt, ney ve kanun gibi çok programlı çalışmalar yapacaklarını vurguladı. 

 

‘MADDE KULLANIMINA KARŞI SET ÇİZMEK İSTEDİK’ 

 

Kurslarının amaçlarından birinin de çocukların kötü alışkanlardan uzak tutup yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak olduğunu dile getiren Taşma, “Wan bilindiği gibi madde kullanımında ne yazık ki çok kötü bir durumda, bunun önüne böylesi çalışmalarla bir set çizmek istedik. Ailelerle koordineli bir şekilde hareket edip çocukların yeteneklerini keşfetmesine dönük toplantılar ve çalışmalar yaptık. Çocukların sanat ve sporda yeteneklerini fark edip ona göre geleceklerini şekillendirmek için aileler ve çocuklarına destek olmak istedik. Kursların ücretsiz olması nedeniyle asla bir zorluk çekmeyecekler. Ailelerin tepkileri de çok güzeldi geri dönüşler çok olumlu oldu. Tabii çalışmalarımız bunlarla sınırlı kalmayacak mahalle içlerine kadar çalışmalarımızı götüreceğiz” diye konuştu. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version