Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Van’da yola yazılan ‘Kürtçe’ uyarı yazılarına ‘ırkçı’ saldırı!

Van’da yola yazılan ‘Kürtçe’ uyarı yazılarına ‘ırkçı’ saldırı!


Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin çeşitli noktalarındaki yollara yazılan “pêşî peya” Kürtçe trafik uyarı yazıları hedef alındı. Söz konusu yazılar üzerine “Türkiye Türktür, Türk Kalacak” yazıları yazıldı.

Merkez İpekyolu ilçesindeki yaya geçitlerinde, bir süre önce Türkçenin yanı sıra, Kürtçe olarak da uyarı yazıları konulmuştu. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına bağlı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin birçok caddesinde yaya geçitlerine Türkçe ‘Önce yaya’ anlamına gelen Kürtçe uyarı yazıları yazıldı. Kürtçe uyarı yazılarının üzerine dün gece kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ‘Türkiye Türk’tür, Türk kalacak’ yazıları yazıldı.

⭕️ Van’da Kürtçe trafik uyarı yazılarına saldırı

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin çeşitli noktalarındaki yollara yazılan “pêşî peya” Kürtçe trafik uyarı yazıları hedef alınarak, üzerine “Türkiye Türktür, Türk Kalacak” yazıları yazıldı. Saldırıya yönelik açıklama yapan… pic.twitter.com/pbf4RadIaA

— T.C. Van Büyükşehir Belediyesi (@vanbuyuksehirbb) July 26, 2024

Kürtçe uyarı yazılarına yönelik ırkçı saldırı vatandaşların tepkisine neden oldu. Van Büyükşehir Belediyesi de saldıryı ‘provokatif eylem’ olarak yorumladı. Büyükşehir’den yapılan açıklamada, “Öncelikle bu saldırıyı kınıyoruz. Kent halkının büyük bir bölümünün kullandığı dil olan Kürtçe’ye yönelik böylesi bir saldırı kabul edilemez. Ayrıca bu tarz saldırılar bizim çok dilli faaliyetlerimizi engelleyemeyecektir. Bu ırkçı yaklaşıma ilişkin başta adli mercileri olmak üzere ilgili kurumları harekete geçmeye davet ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak kentin zengin kültürel dokusunu korumak için tüm yasal haklarımızı kullanacağız. Farklılıkların zenginlik olduğu bilinciyle, herkesin eşit haklara sahip olduğu bir kentte yaşamak için çalışmaya devam edeceğiz.” denildi.

 

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version