Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Uşak’ta orman yangını: 11 ev tahliye edildi

Uşak’ta orman yangını: 11 ev tahliye edildi


Uşak’ın Banaz ilçesinde iki ayrı bölgede çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale edilirken 11 ev tedbir amaçlı tahliye edildi.

Dün akşam saat 18.00 sıralarında Kızılcaören ve Kuşdemir köyleri arasındaki orman ile Kayaağıl Köyü yakınlarındaki ormanda iki ayrı yangın çıktı. Yangınlar rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek, yayıldı. İhbar üzerine her iki ayrı bölgeye çok sayıda arazöz, itfaiye, iş makinası, helikopter ve uçak sevk edildi.

Kızılcaören ve Kuşdemir köyleri arasındaki ormanda çıkan yangına havadan 4 helikopter ve 2 uçakla müdahale edilirken, karadan da yangın söndürme ekipleri alevlerle mücadele etti. Havanın kararmasıyla havadan müdahale sona ererken, karadan 95 araç ve 309 personelle yangın söndürme çalışmaları aralıksız devam etti. Uşak Jandarma Komutanlığı’ndaki komandolar da yangın bölgesine sevk edilerek, söndürme çalışmalarına katıldı.

Uşak Valisi Turan Ergün, alevlerin tehdit ettiği Kızılcaören Köyünde 11 evin tedbir amacıyla tahliye edildiğini ve söndürme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version