Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tutuklu Barık: Ölümle tehdit ediliyorum


ANKARA – Erzurum Dumlu 2’Nolu Cezaevi’ndeki adli tutuklu Rıdvan Barık, gardiyanlar tarafından sürekli ölümle tehdit edildiğini aktardı. 

 

Hatay’ın Samandağ ilçesindeki 15 Ocak 2014 tarihinde K1 Tipi Kapalı Cezaevi’nde görevli olan gardiyan Fayat Toy’u öldürdüğü için tutuklanan Rıdvan Barık, tutulduğu Erzurum Dumlu 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden ölümle tehdit edildiğini söyledi. Barık, 9 Temmuz’da ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde infaz memurlarının kendisini ölümle tehdit ettiğini kaydetti.  

 

‘SEN DE BİR İNTİHAR MEKTUBU YAZ’

 

Barık, “İnfaz memurları bana ‘Suç ortakların intihar etti, sen de bir intihar mektubu yaz ve intihar et. Elimizi kanına bulaştırmayalım” şeklinde tehdit edildiğini belirtti. Barık, “Burada hayatta kalma mücadelesi veriyorum. Benimle aynı dosyadan yargılanan diğer iki kişi cezaevinde şüpheli şekilde öldü ama intihar ettiklerini söylediler. İntihar etti dediklerinden bir tanesi hakkında ‘psikolojisi bozuk o yüzden intihar etti’ diye rapor tutmuşlar. Burada can güvenliğim yok. ‘Diğerleri gibi seni de yok ederiz ve intihar süsü veririz. Gardiyan öldürdüğün için seni öldüreceğiz’ diyorlar. Gittiğimi her cezaevinde aynı şeylerle karşılaşıyorum. Gardiyanı ben öldürmedim ama bana da ‘Suç ortağısın’ diyorlar. Sürekli dövüyorlar ve işkence yapıyorlar. Vakit yok artık ve bu işin şakası da yok. Benimle aynı dosyadan yargılanan iki kişiden biri Diyarbakır 1 Nolu cezaevinde diğeri ise Elazığ’da öldürüldü. Burada bir haftadır infaz memurları beni tehdit ediyor” diye kaydetti. 

 

‘HER ARADIĞINDA TEHDİT EDİLDİĞİNİ SÖYLÜYOR’

 

Konuya dair konuşan Barık’ın kardeşi Erol Barık, “Ağabey askerlik yaparken, yemin törenine birkaç gün kala askerden kaçtığı için 20 ay disiplin cezası aldı. Bu cezanın toplam yatarı ise 11 aydır. 11 ay cezaevinde kalan abim cezasının bitmesine 3 gün kala Hatay’da bulunan askeri cezaevinden koğuş arkadaşlarının ‘Bizimle kaçmak zorundasın yoksa seni sonra buluruz’ tehditleri sonrası kaçmaya çalıştı. Kaçma esnasında yanındakiler ile bir gardiyan arasında kavga çıkmış. Çıkan kavgada gardiyan abimin yanındakiler tarafından öldürülmüş. Kardeşim de bu olaydan dolayı müebbet hapis cezası aldı. O günden sonra abim bizi her aradığında tehdit edildiğini söylüyor. Abimin gardiyanın ölümüyle alakası yok. Ancak hangi cezaevine gitse gardiyanlar abime şiddet uyguluyor” diye belirtti.  

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version