Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tutar Apartmanı kararına tepki: Yarattıkları çürük yapının altında kalacaklar


ADANA – Depremde 63 kişinin hayatını kaybettiği Tutar Apartmanı davasının sanıklarının tahliye edilmesine tepki gösteren depremzedeler, “Adaleti kişisel çıkarları için oyuncak yapanlar bilsinler ki en sonunda yarattıkları çürük yapının altında kalacaklar” tepkisinde bulundu. 

 

Adana’da, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Mereş merkezli depremlerde yıkılan ve 63 kişiye mezar olan Tutar Apartmanı davasının 4’üncü duruşması Adana 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 5 Temmuz’da görülmüş ve duruşma 22 Kasım 2024’e ertelenmişti. Sanık avukatının tutukluluğa yaptığı itirazı Adana 4. Sulh Ceza Hakimliği 10 Temmuz’da karara bağlayıp, 28 gün tutuklu kalan sanıklar Bekir Baloğlu ve oğlu Osman Baloğlu hakkında tahliye kararı verdi.

 

Verilen tahliye kararına tepki gösteren depremzede yakınları ve avukatları, Tutar Apartmanı’nın olduğu alanda açıklama yaptı.  Depremzede aileler adına basın açıklamasını avukat Gülsün Özdoğru yaptı. Delillere rağmen savcılığın takipsizlik ve tahliye kararı vermesine tepki gösterdi. Bilirkişi raporuna değinen Özdoğru, apartmanda tadilatı (kolon kesme) yapanların adli makamlarca araştırılmasını istedi. 

 

‘ÖLÜME SEBEBİYET VERDİLER’

 

Özdoğru, ailesinin inşaat işi ile uğraştığını ve satın aldıkları iki taşınmazı dubleks yapıya çevirenin Bekir ve Osman Baloğlu olduğuna dair dosyadaki delillere dikkat çekti. Özdoğru, “İnşaatçı olmalarına rağmen, ne yaptıklarının farkında olmalarına rağmen, defalarca ‘yapma’ denilmesine rağmen, bilerek ve isteyerek ölüme sebep oldular” ifadelerini kullandı.

 

‘KAMU GÖREVLİLERİ YARGILANSIN’

 

Özdoğru, depremde yıkılan binalarla ilgili dosyalarda adli kontrolle serbest bırakılanların kaçtığına değindi. Çukurova Belediyesi’nin olaydaki sorumluluğuna dikkat çeken Özdoğru, kamu personellerinin yargılanması için gerekli soruşturma izinlerinin verilmesini istedi. Özdoğru, “Adaleti kişisel çıkarları için kendilerinin oyuncağı yapan, istedikleri gibi eğip büken bu insanlar bilsin ki sonunda yarattıkları çürük yapının altında kalacaklar” dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version