Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türkiye’nin saldırıları protesto edildi


HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Federe Kurdistan Bölgesi topraklarına yönelik saldırılar, Kuzey Doğu Suriye ve Hewlêr’de protesto edildi.  

 

Türkiye’nin KDP ortaklığında Federe Kurdistan Bölgesi topraklarına dönük saldırıları sürüyor. Saldırılarını genişletmek isteyen Türkiye bölgeye son bir haftada binlerce zırhlı araç sevk etti. Türkiye’nin saldırılarına karşı ise tepkiler artıyor. Bu kapsamda Kurdistan Komünist Partisi üyeleri ve yöneticileri, partilerinin Hewlêr’deki merkezi önünde bir araya gelerek, Türkiye’nin saldırılarına karşı gösteri düzenledi. 

 

Gösteride “İşgale Hayır”, “Irak Hükümeti ve parlamentosunun Ttepkisi nerede” ve “BM neden sessiz” sloganları atıldı. Parti üyeleri, Irak ve Kurdistan Bölgesi hükümetlerinden ulusal egemenliğin korunmasını ve Türkiye’nin saldırılarını durdurulmasını talep etti. Parti yetkilileri, ayrıca özgürlük talep edenlere yönelik baskıları da kınadı.

 

KUZEY DOĞU SURİYE

 

Kuzey ve Doğu Suriye kenti Dirbêsiyê’de yurttaşlar, Türkiye’nin saldırılarına karşı protesto etti. Eylemde Federe Kurdistan Bölgesi halkıyla dayanışma mesajı verildi. Kongra Star, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyelerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin katılımıyla yapılan açıklamada birlik vurgusu yapılarak, Türkiye’nin KDP desteğiyle bölge topraklarına yönelik gerçekleştirdiği saldırıları kınadı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version