Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Tüm emeklilere 2 bin lira seyyanen zam’ iddiası

Memur ve emeklinin zam oranı belli oldu


Kök aylığı 8 bin liranın altında olan yaklaşık 4 milyon emeklinin sıfır zam alacak olmasına tepkiler sürerken AKP iktidarının en düşük emekli maaşını 10 binden 12 bin liraya çıkarmak için çalışmalarını sürdürdüğü ve tüm emeklilere 2 bin TL’lik seyyanen zammı gündeme aldığı iddia edildi.

2023 seçimlerinden önce seçim yatırımı olarak en düşük emekli maaşı 7 bin 500’e çıkarılmıştı. Ocak 2024’te yeniden en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye çıkarıldı. Ancak TÜİK’in açıkladığı 6 aylık enflasyon farkıyla emeklilere verilecek yüzde 24,73 zam kök maaşı 8 bin liranın altında olan ve halen 10 bin lira maaş alan emeklilere sıfır zam olarak yansıyacak.

Ekonomim gazetesinin haberine göre; AKP, bir taraftan kök maaş ile ilgili köklü çözüm arayışlarını sürdürürken, bir taraftan da en düşük emekli maaşını 10 TL’den 12 bin TL’ye çıkarmayı planlıyor.

Diğer yandan tüm emeklilere 2 bin TL’lik seyyanen zammı da tartışılıyor. AKP kaynakları, “tüm emeklilere yanması konusunu tartışıyoruz, ama ortada alınmış bir karar yok” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version