Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sokak röportajında Hz. Muhammed’e küfretmişti: Tutuklandı

Sokak röportajında Hz. Muhammed’e küfretmişti: Tutuklandı


Sosyal medyada yer alan bir sokak röportajında Hz. Muhammed’e hakaret eden Z.K. isimli şahıs tutuklandı.

Sokak röportajında Hz. Muhammed ile Mustafa Kemal Atatürk’ü kıyaslayan Z.K isimli şahsın, “İlahiyat fakültesi mezunuyum. Muhammed’i tanımıyorum. Muhammed’in bana bir faydası yok. Bir din getirmiş milletin a. koymuş.” şeklindeki sözleri infiale sebep olmuştu. Görüntülerin yayılmasının ardından İçişleri Bakanlığı Peygamber Efendimize hareket eden Z.K’nin gözaltına duyurmuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Hz. Muhammed’e hakaret eden kişinin tutuklandığını duyurdu.

Tunç’un açıklaması şöyle:

“Sosyal medyada paylaşılan bir video içeriğinde yer alan sevgili Peygamberimiz hakkında hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadelerle ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma kapsamında şüpheli Z.K. ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçundan gözaltına alınmış ve çıkarıldığı Küçükçekmece Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Milli ve manevi değerlerimizi aşağılamaya kimsenin hakkı yoktur. Milletimiz arasında nifak çıkarmak ve birliğimizi bozmak isteyenlere asla müsaade edilmeyecektir.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version