Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sinan Ateş davası başladı: Özel ve Kılıçdaroğlu, Ayşe Ateş’le yan yana

Sinan Ateş davası başladı: Özel ve Kılıçdaroğlu, Ayşe Ateş’le yan yana


Türkiye’nin konuştuğu eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikastına ilişkin dava başladı. Güvenlik gerekçesiyle Sincan Cezaevi’nde görülen dava, 5 gün sürecek. Ölüm tehditleri alan Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, duruşmaya 5 koruma polisi eşliğinde ve çelik yelekle geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve selefi Kemal Kılıçdaroğlu, duruşma salonunda Ayşe Ateş’le yan yana oturdu.

📌 Sinan Ateş davası başladı

Ayşe Ateş, Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu yan yana oturuyor. pic.twitter.com/Mbf3V0bVc8

— Kronos (@KronosHaber) July 1, 2024

Özgür Özel, sosyal medya hesabından “Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikasti davasını Sincan’da takip ediyoruz. Adalet tecelli edene, suikast üzerindeki sis perdesi aralanana kadar bu davanın takipçisi olacağız. Yanı başında olacağız demiştik, Ayşe Hanım adalet tecelli etmiştir diyene kadar yanı başındayız…” açıklamasını yaptı.

SİYASETÇİLER DURUŞMA SALONUNDA

Duruşmayı Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu dışında, CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP Grupbaşkanvekili Murat Emir, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen ve Sinan Oğan da izliyor.

📌 Muharrem İnce ve Ümit Özdağ da Sinan Ateş davasını izliyor. pic.twitter.com/sP9Ytbm5ho

— Kronos (@KronosHaber) July 1, 2024

📌 İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanları Suat Başaran, Atila Kaya, Alişan Satılmış ve İYİ Parti milletvekilleri Sinan Ateş davasını izlemek için duruşma salonunda. pic.twitter.com/7YImEOYcis

— Kronos (@KronosHaber) July 1, 2024

Duruşma başlamadan önce tutuklu sanıklardan tetikçi Doğukan Çep, duruşmayı izleyen siyasilere tepki gösterdi ve “Bay Kemal nerede” diye bağırdı. Bunun üzerine salondan çıkartıldı. Ardından Mahkeme Başkanı, duruşmada tartışma çıkmaması için uyarılarda bulundu ve Çep’i duruşma salonuna yeniden aldı.

Duruşmada MHP adına avukatlar İbrahim Ethem Yiğit ve Çağrı Can Pak, davaya katılma talebinde bulundu. Sanıklar da MHP’li avukatların katılma talebini kabul etti. Savcılık makamı ise “suçtan zarar görmediği’”gerekçesiyle MHP’nin katılma talebinin reddedilmesini istedi. Mahkeme Başkanı da bu yönde karar verdi.

TETİKÇİ ÖZYAĞCI: BEN SADECE AYAKLARINDAN VURDUM

Gazete Duvar’ın duruşmadan aktardığına göre, Sinan Ateş’i öldüren Eray Özyağcı savunma yaptı. Azmettirici Doğukan Çep’in talebiyle Sinan Ateş’i ayaklarından vurduğunu belirten Özyağcı, Ateş’i sadece iki ayağından vurduğunu söyledi. Kaçarken “Reisi vurduk reisi vurduk” diye bağırma sesleri duyduğunu iddia eden Özyağcı, olayın ardından azmettirici Doğukan Çep’i aradığını söyledi. Çep’e, “Ben sadece ayaklarından vurdum ama kaçarken ‘Reisi vurduk’ diye sesler duydum. Başka bir iş olmasın bu işin içinde?” diye sorduğunu söyledi.

Aradan birkaç saat geçtikten sonra Doğukan Çep’in kendisini aradığını söyleyen Özyağcı, “Doğukan Ağabeyim, ‘Sinan Ateş ölmüş, ben sana demedim mi ayaklarından’ vur diye kızdı bana. Ben de ‘Vallahi ayaklarından vurdum, ben öldürmedim’ dedim” diye konuştu. Doğukan Çep’in kendisine, “Başımıza iş aldık, şu telefondan kurtulayım” dediğini söyleyen Özyağcı, “Ondan sonra da Doğukan Ağabeyimle bir daha konuşmadım” dedi.

Cinayetin ardından 4 gün Gölbaşı’nda villada saklandığını, ardından bir araba bagajında İzmir’e gittiğini belirten Özyağcı, İzmir’de bir süre bekledikten sonra da Yunanistan’a kaçmak üzere Edirne’ye gittiğini, Meriç Nehri’ni yüzerek Yunanistan’a geçtiğini, Yunanistan polisinden şiddet gördüğünü ve Türkiye sınırına geri bırakıldığını anlattı. Özyağcı daha sonra polise teslim olduğunu söyledi.

📌 Özgür Özel, Sinan Ateş davasına verilen arada konuştu:

Ankara’da bir cinayet işlendi. Bu cinayetin tetikçisi bellidir. Azmettirenlerin az meşhur olanları belli, katkı verenler, yardım edenler bellidir ama iddianame işin gitmesi gerektiği yerde kesilmiştir. pic.twitter.com/GRs8kKDs75

— Kronos (@KronosHaber) July 1, 2024

Özyağcı daha sonra şu ifadeleri kullandı:

“Odaya girdim emniyet müdürü masada oturuyordu. ‘Eray madem tasarladın yaptın, gel anlat’ dedi. Ben de, abimi satmayacağım ya, hikayeler yazdım. Emniyet müdürü ifadeyi yazdıktan sonra imzala dedi, okumadan imzaladım, sonra beni savcılığa götürdüler. 3 tane savcı vardı ifademi aldılar, konuyla alakası olmadan genç olan savcı bana ‘Hikaye anlatma’ dedi. ‘Biz bu işin siyasi olduğunu düşünüyoruz’ dedi. ‘Eğer Devlet Bey’den talimat aldıysan söyle, bizi uğraştırma’ dedi. ‘MHP’den iki vekilin ismini ver seni kurtaralım. İçeride de dışarıda da seni koruyacağız’ dedi.

Bana gösterilen resimler ve araçları sonradan medyada haberlerde gördüm. O insanlar ülkü araçlarına bağlı insanlarmış. Görünce Allah’a hamdettim, beni kötü bir şeye alet etmedi. Ben Doğukan Çep’in has kardeşiydim. Doğukan Ağabeyim, Sinan Ateş’le sorun yaşadığı için ben sadece ayaklarına sıktım, ben Sinan ateşi öldürmedim. Devletimizin bunu araştırmasını istiyorum” diye konuştu.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version