Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Sinan Ateş’ davası başladı; Ayşe Ateş duruşma salonuna çelik yelekle geldi

‘Sinan Ateş’ davası başladı; Ayşe Ateş duruşma salonuna çelik yelekle geldi


Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması bugün Sincan Cezaevi’nde görülecek. Ayşe Ateş duruşmaya çelik yelek ve 5 koruma polisiyle geldi. Duruşmada MHP’nin avukatları İbrahim Ethem Yiğit ve Çağrı Can Pak söz alarak katılma talebi olduğunu bildirdi.

CHP lideri Özgür Özel ve selefi Kemal Kılıçdaroğlu da duruşma salonunda Ayşe Ateş’in yanına oturdu. Özgür Özel, konuyla ilgili paylaşımında, “Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikasti davasını Sincan’da takip ediyoruz. Adalet tecelli edene, suikast üzerindeki sis perdesi aralanana kadar bu davanın takipçisi olacağız. Yanı başında olacağız demiştik, Ayşe Hanım adalet tecelli etmiştir diyene kadar yanı başındayız…” ifadelerini kullandı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikasti davasını Sincan’da takip ediyoruz.

Adalet tecelli edene, suikast üzerindeki sis perdesi aralanana kadar bu davanın takipçisi olacağız.

Yanı başında olacağız demiştik, Ayşe Hanım adalet tecelli etmiştir diyene kadar yanı… pic.twitter.com/2UbpajVcOi

— Özgür Özel (@eczozgurozel) July 1, 2024

Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara’da suikast sonucu öldürülmüştü. Ateş cinayetine ilişkin açılan davanın ilk duruşması bugün Sincan Cezaevi’nde başlayacak. Sanıklar 1,5 yıl sonra ilk kez hâkim karşısına çıkacak. Cinayette Ülkü Ocakları ve MHP’den önemli isimlerin de parmağı olduğu iddia ediliyor.

İddianamede, tetikçi Eray Özyağcı ile onu olay yerine getirip, olayın ardından kaçıran Vedat Balkaya ve Suat Kurt hakkında eylem üzerinde ortak hâkimiyet ile müşterek fail olarak Sinan Ateş’e yönelik toplu halde, iştirak halinde ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Sanıklardan ‘‘silahlı eylemi organize ettiği’’ iddia edilen Doğukan Çep ve şüpheli eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın ise ‘’suça azmettiren olarak maktüle yönelik toplu halde, iştirak halinde tasarlayarak kasten öldürme’’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Ayşe Ateş: Yeni bir iddianame hazırlanmasını istiyoruz

Duruşma öncesinde Ayşe Ateş, gazetecilerin sorularını cevapladı. Şunları söyledi:

İddianameden MHP ve Ülkü Ocakları temizlenmiş!

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aykut Cihangir’in hazırladığı iddianame eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle eleştirilmişti. İddianamede cinayetin azmettiricileri ve nedenine ilişkin bilgi bile yoktu. Yani katillerin cinayeti neden işledikleri bilgisi bile yer almıyor.

İddianamede iki müşteki var; biri öldürülen Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş. Diğeri ise cinayet sırasında yaralanan Sinan Ateş’in arkadaşa Selman Bozkurt. İddianamede Ayşe Ateş’in cinayetin faillerine yönelik ifadesine bile yer verilmemesi eleştiri konusu olmuştu.

Dosyanın şüphelisi olan ve Sinan Ateş’in takip edilmesi talimatını veren azmettirici olmakla suçlanan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın adı da yine iddianamede geçmiyor.

İddianamede “cinayetin azmettiricisi” olarak yer alan eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’a bu talimatı kimin verdiği de belirtilmiyor. Yine Demirbaş’ın dönemin MHP Mersin milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde yakalandığı bilgisi de iddianamede bulunmuyor.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version