Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Saldırılara tepki: KDP Kurdistan’ı peşkeş çekiyor


WAN – Türkiye’nin Federe Kurdistan Bölgesi’ne dönük saldırılarına tepkili olan Wan’daki yurttaşlar, KDP’nin Kurdistan topraklarını peşkeş çektiğine işaret etti. 

 

Türkiye, KDP ortaklığıyla Federe Kurdistan Bölgesi’nde bulunan birçok alanı havadan ve karadan yoğun bir şekilde bombalıyor. Özellikle Duhok’un Amêdiyê ilçesi kırsalına yoğun bir sevkiyat gözlemlenirken, saldırılar nedeniyle bölgedeki köylüler topraklarını terk etmek zorunda bırakılıyor. Wan’da yaşayan yurttaşlar, yaşanan saldırılara tepkili.  

 

‘KDP UTANÇLA ANILACAK’ 

 

KDP’nin saldırılardaki işbirliğine tepki gösteren Ahmet Mete (70), KDP yönetimindeki Barzani ailesinin ailevi menfaatleri doğrultusunda hareket ettiğini söyledi. Mete, “KDP ihanet içerisindedir. Qazî Muhammed’in İran rejimine karşı verdiği özgürlük mücadelesinin başarıya ulaşmamasının nedeni de KDP ihaneti oldu. KDP’nin hiçbir zaman bu zihniyetinden vazgeçeceğine inanmıyorum. Bugün de KDP büyük bir ihanetin içindedir. KDP’ye ‘Kürt’tür’ demeye dilim varmıyor. Bugün kendi aile çıkarları için Kurdistan topraklarını Türkiye devletine peşkeş çekiyor. KDP, Kürt tarihinde utançla anılacak” diye konuştu. 

 

KDP’nin son saldırılardaki işbirliğiyle “Kürtlerin düşmanı olduğunu tescillediğini” söyleyen Celal Bartu (57), “Kürt tarihine baktığımızda KDP her zaman Kürtlere ihanet etmiştir. Bugün de o ihanetlerden birini yaşıyoruz. KDP’nin yanlıştan vazgeçeceğine inanmıyorum. Güney Kurdistan’daki Kürtlerin KDP’ye karşı ciddi bir tavır alması gerekiyor.  Bugün Kurdistan’da yaşayan Kürtler, KDP’nin yaptığı yanlış politikaları eleştiriyor ve kınıyor. Bu durumu eğer Güney Kurdistan’da yaşayan Kürtler de yaparsa Kürtlerin hem siyasi hem de toplumsal mücadelesinde KDP diye bir parti kalmayacaktır” ifadelerini kullandı. 

 

‘KDP BİRLİĞE ZARAR VERİYOR’

 

Türkiye ve KDP’nin Kürt kazanımlarını hedef aldığını belirten Ali Köklü (64), “KDP, Kürt mücadelesi veren bir parti değildir. Türkiye devletiyle birlikte Kurdistan coğrafyasını bombalıyor, doğasına zarar veriyor ve Kürt kazanımlarını kaybettirmeye çalışıyor. KDP’nin tek amacı var; kendi ailesinin maddi değerlerini korumaktır. Bugün KDP’nin bu ihanetin içinde olması ayrıca Kürt ulusal birliğinin sağlanmaması önünde de büyük bir engel olarak durmaktadır. KDP politikasını bu şekilde yürütmesi durumunda Kürtlerin hafızasında ‘ihanetçi’ olarak kalacaktır” diye kaydetti. 

 

Mehmet Şiyar (65), “KDP’nin amacı Kürtlerin özgürlük mücadelesi değildir. Barzani ailesi kendi Güney Kurdistan’da bir yapı oluşturmuş, orada bulunan değerlerini kendisi için kullanmaktadır. KDP kendi şahsi menfaatleri için çabalıyor. KDP’ye sesleniyorum; yaptığınız bu yanlıştan derhal vazgeçin. Eğer KDP bu şekilde devam ederse kendi sonunu getirir” tepkisinde bulundu. 

 

‘EN BÜYÜK CEVABI KÜRTLER VERECEK’

 

KDP’ye “yanlıştan derhal vazgeç” çağrısı yapan İhsan Gezer (50), “KDP bu şekilde devam ederse Kürtlerin gözünde bir değeri kalmayacaktır. Bugün KDP kendi menfaat ve çıkarları için uğraşıyor. Kürtlerin özgürlük mücadelesi KDP’nin umurundan bile değil. Kürtler olarak KDP’den isteğimiz, bugün Kurdistan için mücadele edenlerin yanında yer almasıdır” şeklinde konuştu. 

 

Mustafa Adıyaman (71) ise, KDP’nin işbirliğine tepki göstererek, şunları söyledi: “Türkiye, bugün Güney Kurdistan topraklarını KDP desteğiyle işgal etmeye çalışıyor. Hangi toplumların tarihinde böyle bir ihanet var. KDP Kürtlere ihanet ediyor. KDP’ye en büyük cevabı da Kürt halkı verecektir. KDP bugün son demlerini yaşıyor. Kürtlerin KDP’nin yaptığı yanlışın karşısında olmaya ve tepki göstermesi gerektiğini düşünüyorum. KDP’ye derhal bu yanlıştan vazgeçmesi gerektiği çağrısında bulunuyorum.”

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version