Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Saldırılar ve KDP işbirliğine tepki: Birlikle karşı durulabilir


AMED – Türkiye’nin Federe Kurdistan Bölgesi’ne dönük saldırıları ve KDP’nin saldırılardaki işbirliğine tepki gösteren yurttaşlar, Kürt kazanımlarının birlikle korunabileceğini vurguladı. 

 

Türkiye’nin KDP işbirliğiyle Federe Kurdistan Bölgesi’ndeki alanlara dönük saldırıları sürüyor. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Amed İl Örgütü kongresine katılan yurttaşlar, saldırılar ve KDP işbirliğine tepki gösterdi.

 

‘KAZANIMLAR TEHDİT ALTINDA’

 

Cemal Kaya, KDP yönetimindeki Barzani ailesinin tutumunun “Kürtlükle alakası olmadığını” söyledi. Kaya, “Yapılan bu zulüm nereye kadar devam edecek? Saldırılara karşı bütün halkın birlik olması gerekiyor. Ulusal birlik bir an önce sağlanmalı” diye belirtti.

 

Kürt halkının tüm kazanımlarının saldırı ve tehdit altında olduğunu dile getiren Tahir Baran, “Sistem her türlü oyunu oynuyor. ‘Kürt’üm’ diyen herkes, ayaklar altına alınan değerler için bir şeyler yapması gerekiyor. Türkiye’nin saldırılarını gören her Kürt, bugün KDP’nin içinde bulunduğu ihaneti görebilir. KDP, Kürtleri kendi çıkar ve menfaatleri doğrultusunda satıyor. Bu saldırılara karşı örgütlenmeliyiz. Türkiye nereye giderse orayı işgal ediyor. Acaba Barzani’nin bundan alacağı nedir? Ama sonunda o da kandırılacak, pişman olacak. O zaman da bir faydası olmayacaktır. Bu halk mutlaka kazanacak, biz olmasak da çocuklarımız muhakkak kazanacak” ifadelerini kullandı. 

 

‘BARZANİ AİLESİ İHANET ÇİZGİSİNDE’

 

KDP’nin işbirliğini “ihanet” olarak nitelendiren Nejat Yılmaz, bölgedeki saldırıların KDP’nin bilgisi dışında asla gelişemeyeceğini söyledi. Yılmaz, şunları belirtti: “Türkiye bugün hangi hakla Rojava ve Êfrin’e giriyor? Şimdi de ‘Kerkük ve Silemanîyê’ye kadar gideceğim’ diyor. Bunları Barzani görmüyor mu? Bu yanlıştan bir an önce dönmesi gerekir. Burada farklı provokasyonlara meylettiklerini de görüyoruz.  Barzani çoktan bu oyunlara teslim olmuş. Bugün Barzani’nin yanında duranlar Kürtlerin birbirine düşman olma projesini güdenlerdir. Bu ‘Kürt’ü Kürt’e kırdırma’ projesidir. Bir kez daha Mesut Barzani’ye sesleniyorum; bundan bir an önce geri adım atmalı. Bir an önce parti vekillerimiz ve yöneticilerimiz de Barzani ile bir araya gelmeli: ‘Gel halkının yanında dur’ demeli ve bu yanlıştan döndürmelidir.” 

 

Türkiye’nin saldırılarının ancak ulusal birlikle önlenebileceğini söyleyen Orhan Taş ise, “Mücadele edip buna karşı çıkmazsak her yerde aynı şeyleri yapacaklar. Saldırılara karşı mücadeleyi yükseltmeliyiz” dedi. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version