Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

RTÜK, Açık Radyo’nun lisansını iptal etti; gerekçe ‘Ermeni soykırımı’

RTÜK üyeleri fazla maaş ve harcırahları iade edecek; rakam 200 bin TL’ye kadar çıkıyor


Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), “Ermeni soykırımı” ifadesi nedeniyle daha önce idari para cezası ve 5 kez yayın durdurma cezası verdiği Açık Radyo’nun lisansını iptal etti.

Agos’ta yer alan habere göre, RTÜK 22 Mayıs’taki Üst Kurul toplantısında, Açık Radyo’da yayınlanan Açık Gazete’nin 24 Nisan tarihli programında yayına katılan konuğun “… Ermeni, yani Osmanlı topraklarında gerçekleşen tehcir ve katliamların, soykırım olarak adlandırılan katliamların 109. Yıldönümü, sene-i devriyesi. Bu yıl da yasaklandı biliyorsunuz Ermeni soykırım anması” ifadelerinin ‘toplumu kin ve düşmanlığa tahrik’ ettiğini savunarak, radyoya idari para cezası ve programa da 5 gün yayın durdurma cezası vermişti.

Açık Radyo ceza haberinin ardından, verilen cezayı evrensel hukuk ve gazetecilik ilkelerine aykırı bulduğunu açıklamıştı. Radyo, yine de verilen para cezasını ödemiş ancak 5 gün dolmadan yayını sürdürmüştü.

Bunun üzerine RTÜK Üst Kurulu, verilen cezayı lisans iptaline çevirdi. Kararı RTÜK üyesi İlhan Taşçı “Gerekçe, kurulun daha önce verdiği ‘toplumu kin ve düşmanlığa tahrikten’ 5 gün program durdurma cezasına uymayıp yayını sürdürmesi. Oysa yayıncı para cezasını ödemiş, ancak yayın kesmemiş. Bu durum yayıncı lehine yorumlanmalıydı” ifadeleriyle duyurdu.

RTÜK, Açık Radyo’nun lisansını iptal etti.
Gerekçe, kurulun daha önce verdiği “toplumu kin ve düşmanlığa tahrikten” 5 gün program durdurma cezasına uymayıp yayını sürdürmesi.
Oysa yayıncı para cezasını ödemiş, ancak yayın kesmemiş. Bu durum yayıncı lehine yorumlanmalıydı.

— İlhan Taşcı (@ilhantasci) July 3, 2024

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version