Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Riha’da Madımak anması: Acı ve öfkemiz devam ediyor


RIHA –  Madımak katliamının yıl dönümü nedeniyle Riha’da yapılan anmada konuşan Alevi Kültür Dernekleri Riha Şube Sekreteri Mehmet Türkmen, “Katliamın 31’inci yılında acı ve öfke her geçen gün artarak devam ediyor” dedi. 

 

Sêwaz merkezde bulunan Madımak Oteli’nde 2 Temmuz 1993’te katledilen 33 aydın, 31’inci yıl dönümünde Riha’da anıldı. Alevi Kültür Dernekleri Riha Şubesi önünde yapılan anmaya Riha Emek ve Demokrasi Platformu birleşenleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Katliamda hayatını kaybedenlerin fotoğrafının yer aldığı pankartın taşındığı anmada, “Sivas’ın ışığı sönmeyecek” yazılı dövizler taşındı. Hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşu ile başlayan anmada konuşan Alevi Kültür Dernekleri Riha Şube Sekreteri Mehmet Türkmen, katliamın 31’inci yılında acı ve öfkenin her geçen gün artarak devam ettiğini kaydetti. 

 

‘İKTİDAR TARAF OLMUŞTUR’

 

Katliamın insanlığa karşı işlenen bir suç olduğunu belirten Türkmen, “Zaman aşımı kararını kabul etmiyoruz. Cumhuriyet tarihinin en barbar katliamının üzerinden 31 yıl geçti ve bu sürecin 22 yılında AKP iktidardadır. İktidarlarının ilk gününden beri de katliamcı zihniyetin lehinde taraf olmuştur. Katillerin avukatlığını yapanları milletvekili yaparak işe başlayan AKP, sonunda suçları sabit olan ve hüküm giyen katilleri de affederek serbest bırakmıştır” dedi. 

 

‘UNUTTURMAYACAĞIZ’

 

Madımak Oteli’ni utanç müzesi yapılması gerektiğini dile getiren Türkmen, “Biz Aleviler, ezilenler ve ötekileştirilenler bir kez daha diyoruz ki; katliamın üzerinden 31 yıl geçmiş olmasına rağmen, bu acıyı ve öfkeyi unutmadık, unutturmayacağız. Adalet talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz ve gerçek sorumluların yargılanması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Siyasal İslam’ın hayatın her alanını karanlığa boğmaya çalıştığı süreçte bizler asla karanlığa teslim olmayacağız. Anadolu’ya ışık olmaya devam edeceğiz. Alevi Bektaşi Federasyonu ve bileşenleri olarak, 2 Temmuz Sivas Madımak Katliamı’nın unutulmaması ve unutturulmaması için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha vurguluyoruz” şeklinde konuştu. 

 

Anma “Sivas’ı unutma unutturma” ve “Katiller halka hesap verecek” sloganları ile son buldu. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version