Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Presbiteryen Kilisesi, İsrail tahvillerini elden çıkarma kararı aldı

Presbiteryen Kilisesi, İsrail tahvillerini elden çıkarma kararı aldı


Presbiteryen Kilisesi ABD Genel Kurulu, 1 Temmuz Pazartesi günü yaptığı oylamada İsrail tahvillerini elden çıkarma kararı aldı ve işgal altındaki topraklarda Filistinlilere yönelik insan hakları ihlallerine karıştığına inandığı iki şirketi uygulamalarını bırakmaya çağırdı.

RNS’in aktardığına göre, Utah Salt Lake City’de iki yılda bir düzenlenen toplantıda oybirliğiyle alınan kararlar neticesinde Kilise, İsrail tahvillerini elden çıkaracak ve Filistinlilere yönelik insan hakları ihlallerine karıştığına inandığı iki şirketi uygulamalarını bırakmaya teşvik edecek.

Yaklaşık 8 bin 800 kilisesi ve 1 milyon üyesi bulunan Presbiteryen mezhebi, iki yıl önce de İsrail’i bir apartheid devleti olarak ilan etmek için oy kullanmış ve ABD’deki Yahudi kuruluşlarını kızdırmıştı. Üyeler, Pazartesi günü ayrıca İsrail Devleti’ni İncil’deki “vaat edilmiş topraklar” görüşüyle ilişkilendiren ve bu nedenle Filistinlilerden toprak almayı haklı gösteren ideolojik bir görüş olan Hıristiyan Siyonizmini kınayan bir karar aldı.

Kilise, İsrail’in yanısıra Türkiye ve Fas tahvillerinin de satın alınmaması, elden çıkarılmasını çağrısında bulunuyor. Presbiteryen savunma grubu İsrail/Filistin Misyon Ağı’ nın yönetim kurulu üyesi Bob Ross yaptığı açıklamada, “Bu karar kilisemizin bu işgallerden kazanç sağlamasını engelleyecektir.” açıklamasında bulundu. Kilise, uzun süreli askeri işgali sürdüren ve işgalleriyle ilgili Birleşmiş Milletler kararlarına tabi olan ülkelerin devlet borçlarını elden çıkarmayı amaçlıyor.

Kilise ayrıca General Electric ve Palantir Technologies ile bir diyalog başlatarak Filistinlilere zarar veren politikalarına son vermeleri isteme kararı aldı.  General Electric’in İsrail hava kuvvetleri tarafından kullanılan savaş uçağı motorlarını sattığı iddia edilirken, Palantir Technologies’in ise İsrail’e Filistinlileri gözetleme imkanı veren yapay zeka teknolojisini sağladığına inanılıyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version