Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Polis zile basarak girdiği evlerdeki 108 kişiyi ters kelepçe ile gözaltına aldı

Polis zile basarak girdiği evlerdeki 108 kişiyi ters kelepçe ile gözaltına aldı


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında 29 ilde düzenlenen ve “Kıskaç-20″adı verilen operasyonlarında 108 kişinin  gözaltına alındığını açıkladı.

Yerlikaya daha önce olduğu gibi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Adana, Ankara, Adıyaman, Antalya, Aksaray, Aydın, Bolu, Bursa, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Kırşehir, Malatya, Mersin, Muş, Sakarya, Sinop, Siirt, Şırnak, Tokat ve Uşak’ta “Emniyet Yapılanması, Askeri Yapılanması ve Güncel Yapılanması” içerisinde oldukları iddia ettiği ve ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu belirtilen kişilerin yakalandığını duyurdu. 

Bakan Yerlikaya bu paylaşımında da “FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Yerlikaya’nın paşlatığı videoda polisin kapı zilini çalarak girdiği evlerde bulunan ve güvenlik güçlerine mukavemet etmeyen kişileri ters kelepçe takarak gözaltına aldığı başlarını eğerek polis aracına bindirdiği görülüyor.

İçiileri Bakanı Yerlikaya’nın paylaşımında ele geçirildiğini belirtti ‘çok sayıda dijital materyal’in ne olduğu ve hangi suç unsularını içerdiğine dair bilgi de yer almadı.

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version