Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Paris Belediye Başkanı Hidalgo sözünü tuttu; bu sabah Seine nehrinde yüzdü

Paris Belediye Başkanı Hidalgo sözünü tuttu; bu sabah Seine nehrinde yüzdü


JULIEN DE ROSA / AFP

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo sözünü tuttu ve Çarşamba günü organizasyon komitesi başkanı Tony Estanguet ile birlikte Olimpiyat Oyunları’nın başlamasına dokuz gün kala Seine nehrinde yüzdü.

Anne Hidalgo ve Tony Estanguet, 1923’te nehirde yüzmeyi yasaklayan bir kararnameden 100 yıldan fazla bir süre sonra sembolik bir hareketle yüz metre kadar yüzdü.

Paris Belediye Başkanı Hidalgo, Olimpiyat Oyunları öncesinde Seine nehrini yeniden yüzülebilir hale getirmek için Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da isteğiyle çalışmalar başlatmıştı.

Ancak nehrin yeniden yüzülebilir hale gelmesi için yapılan çalışmaların sonuç vermeyeceğini düşünen kişiler, projeyi eleştirmiş ve siyasilerden nehirde yüzmelerini istemişti.

Hidalgo ve Macron, nehrin insan sağlığı için risk oluşturmadığı konusunda güvence vermek için çalışmalar tamamlandıktan sonra Seine nehrinde yüzme sözü vermişti.

Tony Estanguet’ye göre, Hidalgo ile birlikte Seine’de yüzmek “birkaç gün içinde gelecek olan tüm sporculara gönderilen çok önemli bir mesaj” anlamına geliyor. Estanguet, Seine’in yüzülebilir olduğunu ve triatlon ve maraton yüzme yarışmalarının yapılabileceğini gösterdiklerini söyledi.

2016 yılından bu yana Paris bölgesindeki devlet ve yerel yönetimler Seine ve ana kolu Marne nehirlerini yüzülebilir hale getirmek için 1,4 milyar Euro harcadı.

Surfrider adlı STK tarafından 26 Haziran ve 4 Temmuz tarihlerinde Olimpiyat parkurunda alınan son iki numuneye göre, yüzmeye izin verilip verilmediğini belirlemek için ölçülen iki fekal bakteri olan E.Coli ve enterokok seviyeleri, ilgili sporların uluslararası federasyonlarının standartlarına uygun seviyede bulunuyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version