Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Özgürlüğe Ses Ver’ eylemi: Tecrit kalkana kadar mücadele sürecek


İSTANBUL – Bakırköy Cezaevi önünde gerçekleştirilen “Özgürlüğe Ses Ver” eyleminde konuşan MATUHAYDER Eşbaşkanı Dilek Sönmez Demir de, tecrit kalkana kadar mücadele ve eylemlerinin devam edeceğini söyledi.

 

Bakırköy Cezaevi önünde tutsak yakınları, tecridi kırmakta kararlı olduklarını belirterek “biji berxwedana zindana” sloganları ile “Özgürlüğe Ses Ver” eylemi gerçekleştirdi.

 

İstanbul’da tutsak yakınları öncülüğünde “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası kapsamında Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde “Özgürlüğe ses ver” eylemini gerçekleştirildi. Eyleme, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri  (MATUHAY-DER), Barış Anneleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yöneticileri ile çok sayıda yurttaş katıldı. 

 

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önüne alkış ve zılgıtlar eşliğinde yürüyen grup, sık sık “Bijî berxwedana zindanan”, “Tecrit insanlık suçudur” ve “Direne direne kazanacağız” sloganlarını attı. 

 

‘TECRİT KALKANA KADAR EYLEM SÜRECEK’

 

Eylemde Silivri 3 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Yakup Akman’ın annesi Fince Akman konuştu. Daha önce cezaevindeki yemekten zehirlenen oğlunun tekli hücreye konulduğunu belirten Akman, vicdanı olan herkesin cezaevlerinde yaşananlara tepki göstermesini istedi.

 

Slogan ve alkışlarla gerçekleştirilen oturma eyleminin ardından konuşan MATUHAYDER Eşbaşkanı Dilek Sönmez Demir de, tecrit sonlanana kadar mücadele ve eylemlerinin devam edeceğini söyledi.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version