Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Orman kıyımına karşı Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvuru


ANKARA – DEM Parti Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, Şirnex’te yaşanan orman kıyımına dair Kamu Denetçiliği Kurumu’na şikayette bulundu. 

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şîrnex Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, kentte asker ve korucular tarafından yapılan ağaç kesimine dair Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) başvuruda bulundu.  

 

Orman Genel Müdürlüğü hakkında yapılan şikayet başvurusunda, ağaç kesiminin yaşandığı bölgelerin sürekli “özel güvenlik alanı” olarak ilan edildiği aktarıldı. Şirnex Barosu’nun ağaç kesimine ilişkin 2021’de hazırladığı rapora dikkat çekilen başvuruda, ormanlık alanın yüzde 44’ten 36’ya düştüğü ifade edildi. 

 

‘HANGİ KARARLAR İLE YAPILIYOR?’ 

 

Başvuruda, ormanlık alanlarının düzenlemesinin Orman Genel Müdürlüğü görev alanında olduğu ve bu müdürlüğün yapacağı tespitler ve tayinler doğrultusunda bir “ düzenlemenin” yapılabileceğine işaret edildi. Ağaç kesiminin usulsüz bir şekilde yapıldığına dikkat çekilen başvuruda, bu durumun anayasa ve uluslararası normlara aykırı olduğu kaydedildi. Başvuruda kesimin hangi idari kararlar ile yapıldığı sorularak, sivil toplum örgütü ve bağımsız heyetlerin bölgede inceleme yapabilmesinin önünün açılması talep edildi. Ayrıca kurumun duruma ilişkin tavsiye karar alması da istendi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version