Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Ölüm yolu tehlike saçmaya devam ediyor’


ÊLIH – Êlih Emek ve Demokrasi Platformu, 4 kişinin yaşamını yitirdiği yol için “Ölüm yolu” tanımını kullanarak tehlike saçmaya devam ettiğine dikkat çekti. 

 

Êlih Emek ve Demokrasi Platformu, Organize Sanayi Bölgesi’nden karşıdan karşıya geçmeye çalışan 4 kişinin yaşamını yitirdiği olaya ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Yılmaz Güney Park’ında gerçekleşen açıklamaya platform bileşenleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekilli Zeynep Oduncu, Belediye Eşbaşkanı Gülistan Sönük,  Tevgera Jinên Azad (TJA),  Barış Anneleri Meclisi, DEM Parti, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Êlih İl Örgütleri katıldı.  “Cinayet yolları yapılsın ihmaller can almasın” pankartının açıldığı açıklamada basın  metnini TMMOB Batman İl Koordinasyon Kurulu  yönetiminden Emrullah Şuvak okudu. 

 

‘ÇÖZÜM BULUNSUN’

 

Kazaya sebebiyet veren ihmallerin yeni olmadığını kaydeden Şuvak, “Temennimiz bu kazanın son olmasıdır. Hemen hemen her gün kazaların yaşandığı yolda çalışmaların yapılmaması yeni kazalara davetiye çıkarmaktadır. Bundan bir yıl önce ihaleye çıkartılan yol neden yapılmamaktadır? Batman genelinde yol problemleri yaşanmakta ve uzun yıllar yaşanan eksiklikler giderilmemektedir. Benzer durumda olan yollarda yaşanan kazalar bu durumun en somut göstergesidir. Kazanın yaşandığı ölüm yolu ile Tilmis yolunun birlikte ihaleye çıkartılarak 800 günlük iş bitirme süresi konulması en büyük ihmaldir. 2,5 yıllık bir süreye yayılan iş bitirme süresince yaşanabilecek kazalarda sorumluluk kimlere ait olacaktır? Yetkililerin bu konulara ivedilikle çözüm bulması gerekmektedir” diye konuştu.

 

‘YOL TEHLİKE SAÇMAYA DEVAM EDİYOR’

 

Yolun tehlike saçmaya devam ettiğini kaydeden Şavuk, “6 km’lik uzunluğa sahip yolda refüj çalışmaları ile birlikte aydınlatma çalışmalarının hızlı bir şekilde yapılması gerekmektedir. Karayolları tarafından sinyalizasyon, ışıklandırma ve kavşak çözümleri ile yolun sağlıklı bir yapıya kavuşturulması yetkililerin sorumluluğundadır. Yetkili kurumların sorumluluklarını bir an önce yerine getirmesi gerekmektedir. İhale bitiş tarihini beklemek sorumluluktan kaçmaktır. İhaleyi alan firmanın sorumluluğunu hızlı bir şekilde yerine getirerek can sağlığı ve güvenliğini sağlayarak kamuoyunun kullanımına açması gerekmektedir” dedi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version