Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Öldürme’ karşıtı protestoya polis engeli


ANKARA – Hayvanların öldürülmesinin önünü açan yasa tasarısının geri çekilmesi için “Yaşam Nöbeti” başlatan hayvan hakları savunucuları, parka girmelerine izin verilmeyince Meclis Kapısı önünde oturma eylemi yaptı.

 

Yaşam İçin Yasa ve Hayvan Yaşam Özgürlük inisiyatiflerinin, AKP-MHP iktidarının hayvanların öldürülmesine izin veren yasa tasarısına karşı Meclis Parkı’nda başlattıkları “Yaşam Nöbeti” polis tarafından engellendi. Nöbetin 6’nci gününde Meclis Parkı’na girmek isteyen hayvan hakları savunucularına polis izin vermedi. Parktan Meclis Çankaya Kapısı’na gelerek eylemlerini sürdürmek isteyen eylemcilere polis yine müdahalede bulunmak istedi. Polis müdahalesine direnen eylemciler, Çankaya Kapısı önünde kendilerine desteğe gelen Ankara Barosu Hayvan Hakları Komisyonu ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri ile burada oturma eylemi yaptı. 

 

‘CİDDİ TEHLİKELER ÜRETECEK’

 

DEM Parti Ekoloji Meclisi Eş Sözcüsü İbrahim Akın burada yaptığı konuşmada, AKP’nin tüm itirazlara rağmen tasarıyı Meclis’e getirdiklerini söyledi. AKP’nin yapmış olduğu tasarının bir katliam girişim olduğunu dile getiren Akın, “Tarihte de görülmüştür ki bu tür yasalar; insanlarımızın, çocuklarımızın ve bütün canlı yaşamını gözler önünde katleden faşizan rejimlerin karakteridir. Yasanın asıl muhatapları dinlenmeden sadece AKP’li vekillerin çıkardığı ve AKP Genel Başkanı’nın talimatı ile yapmış oldukları bu işlem, Türkiye halklarına, halkların ortak mücadelesine, ortak yaşamına, sokaktaki güvenliğine aynı zamanda bizim yaşamımızı yani ekolojik sistemi bozacak bir adımdır. Bu durum çok ciddi tehlikeler üretecektir” ifadelerini kullandı.

 

Meclis Parkı’na alınmayan hayvan hakları savunucuları, milletvekilleri ve avukatlar açıklamanın ardından polis ablukası altında Meclis Kapısı’nda oturma eylemi yaptı. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version