Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Netanyahu’yu evinde ağırlayan Trump’tan Harris’e: “İsrail’e karşı saysısızdı. Seçilmezsem 3. Dünya Savaşı yakın”

Netanyahu’yu evinde ağırlayan Trump’tan Harris’e: “İsrail’e karşı saysısızdı. Seçilmezsem 3. Dünya Savaşı yakın”


Donald Trump, Florida Mar-a-Lago’deki malikanesinde İsrail Başbakanı Netanyahu ile eşi Sara Netanyahu’yu ağırladı. Kapıda Netanyahu çiftini “Şimdi onur duydum” diyerek karşıladı.

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmeden sonra bulunan basın mensuplarının bazı sorularını yanıtlayan Trump, kendisinin İsrail’in en önemli dostlarından biri olduğunu belirterek, Biden yönetimine yüklendi.

Trump’tan Harris’e “İsrail’e karşı saygısız” yorumu

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in dün Netanyahu ile görüşmesinden sonra söylediklerini eleştiren Trump, “Onun sözleri saygısızcaydı ve kibar değildi. Bir Yahudi ona (Harris’e) nasıl oy verir bilmiyorum ama onlara kalmış ancak kendisi, İsrail’e karşı gerçekten saygısızdı.” dedi.

Kendi başkanlığı döneminde İsrail için güçlü adımlar attığını ifade eden Trump, “Ben İsrail’e karşı çok iyiydim, önceki tüm başkanlardan daha iyiydim. Golan Tepeleri ve Kudüs’ü başkent kabul etme konusunda çok şey yaptık. Kudüs’te büyükelçiliğimizi inşa ettik. Ve tabii İran’la nükleer anlaşma. Maalesef Biden yönetimi ise hiçbir şey yapmadı” dedi, Demokratların başkan adayı Harris’in Orta Doğu ile ilgili konularda Biden’dan daha kötü olduğunu söyledi.

Trump: “3. Dünya Savaşı’na yakınız”

Trump, seçimi kazanamaması halinde Orta Doğu’da büyük savaşların süreceğini ve belki de 3. Dünya Savaşı’nın yaşanabileceğini savundu:

 “2. Dünya Savaşı’ndan bu yana 3. Dünya Savaşı’na en yakın olunduğu bir yerdeyiz. Hiç bu kadar yakın olmamıştınız çünkü ülkemizi yetersiz insanlar yönetiyor.”

Netanyahu ise Gazze’de ateşkesin yakın olup olmadığına ilişkin, “Umarım öyledir, bakalım zaman gösterecek. Biz olsun isteriz ve üzerinde çalışıyoruz.” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version