Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

NATO, Ukrayna’ya gelecek yıl 40 milyar euro askeri yardım yapmayı planlıyor

NATO, Ukrayna’ya gelecek yıl 40 milyar euro askeri yardım yapmayı planlıyor


Reuters’in isimlerinin açıklanmasını istemeyen Batılı iki diplomata dayandırdığı haberine göre, NATO üyeleri Ukrayna’ya önümüzdeki yıl 40 milyar euro (43 milyar dolar) değerinde askeri yardım sağlama konusunda anlaştı. NATO üyesi ülkelerin liderlerinin 9-11 Temmuz tarihlerinde Washington’da yapılacak NATO zirvesinde bu taahhüdü imzalamaları bekleniyor.

Ekim ayı başında görevden ayrılacak olan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, müttefiklerden Kiev’e yönelik askeri yardımı önümüzdeki yıllarda da aynı seviyede tutmalarını istemiş, her yıl yaklaşık 40 milyar euronun Rusya tehdidi altındaki Ukrayna iletilmesi gerektiğini savunmuştu.

Kaynaklardan birine göre, üye ülkeler Stoltenberg’in bu çok yıllı taahhüt planına destek vermemiş olsalar da, anlaşma müttefiklerin katkılarının gelecekteki NATO zirvelerinde yeniden değerlendirilmesine yönelik bir hüküm içeriyor.

Kaynaklar 2025 yılı için Ukrayna’ya 40 milyar avroluk yardım sağlanacağını, üye devletlerin orantılı katkılar yoluyla bu taahhüdü yerine getirmeyi amaçlayacaklarını ifade ediyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version