Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Naci Görür’den deprem uyarısı: En çekindiğimiz yer…

Naci Görür’den deprem uyarısı: En çekindiğimiz yer…


Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl Karlıova ve Kıbrıs çevresinde yeni depremler olabileceği uyarısı yaptı. Görür, Bingöl’den başlayıp Erzincan’a kadar devam eden Yedisuyu fayının büyük bir deprem üretebileceğini söyledi. Görür, “En çekindiğimiz yer Bingöl Karlıova’dan başlayıp Erzincan’a kadar devam eden Yedisu” dedi.

NTV’ye konuşan Naci Görür, bu fayın en son 1794 yılında deprem olduğunu ve 250 senede bir de deprem ürettiğini söyledi. Görür, 6 Şubat depremlerinden sonra bu faya stres bindiğini de ifade etti.

‘HELEN YAYINA DİKKAT’

Ege ve Akdeniz’i ilgilendiren Helen yayının da her an şiddetli bir deprem üretebileceğini belirten Görür, “Antalya Datça, güneyinden geçer. Uzun zamandır orada deprem olmuyor. Rodos Girit güneyde her gün deprem oluyor. Burada günün birinde büyük deprem olabilir Tıpkı Helen Bıbrıs yayının 1856 senedinde 9’un üzerinde deprem ürettiği gibi. Ürettiği depremin şiddeti nerdeyse 12’ye varıyor. Kıbrıs’ı yok etmiş” dedi.

Marmara’da büyük bir deprem beklendiğini de hatırlatan Görür, “Asıl yıkıcı depremi kuzey kolda bekliyoruz” ifadesini kullandı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version