Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Murat Kurum: Geçmişte ne yaptıysam aynısını yapacağım

Murat Kurum: Geçmişte ne yaptıysam aynısını yapacağım


Mehmet Özhaseki, dün akşam ‘sağlık sorunları’ nedeniyle çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığından istifa ettiğini duyurmuştu.

Özhaseki koltuğunu bugün Kurum’a devretti. Kurum, 2018 ile 2023 arasında aynı bakanlığı yürütmüştü.

Kurum törende şöyle konuştu:

“Yeri geldi Elazığ’ın Kara Murat’ı oldum, yeri geldi İstanbul’un Murat’ı oldum, yeri geldi depremde, selde, heyelanda milletimiz için koşturmaya gayret gösterdim, elimden geleni yapmaya çalıştım. Bundan sonraki süreçte de yapacağım, geçmişte ne yaptıysam yine aynısını aziz milletim için yapmak olacaktır.”

81 ilde kentsel dönüşüm için gayret göstereceklerini belirten Kurum, iklim değişikliği konusunda da şunları söyledi:

“Çevremizi, doğamızı gözümüz gibi koruyacak, yeşil alanlarımızı arttıracak ve ülkemizin güzelliğine güzellik katacak adımlarımızı, başta sıfır atık projelerimiz olmak üzere millet bahçelerimizle, yeşil alanlarımızla birlikte, iklim değişikliğine uyum ve koordinasyon çerçevesinde kararlılıkla atacağız.

Belediyelerimizle iç içe olacağız ve gerek çevre gerek doğa koruma projeleri gerek deprem dönüşümü gerek vatandaşlarımızın konut edinmelerini sağlayacak adımlar başta olmak üzere tüm işleri içtenlikle, samimiyetle yapacağımızı burada tekrar ifade etmek istiyorum.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version