Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Messi’nin 16 yıl önce birlikte poz verdiği bebek EURO 2024’ü salladı: Lamine Yamal

Messi’nin 16 yıl önce birlikte poz verdiği bebek EURO 2024’ü salladı: Lamine Yamal


2007 yılında genç Lionel Messi, bir bebekle birlikte Barcelona’nın Camp Nou stadyumunun soyunma odasında bir yardım kuruluşunun resimli takvim çekimleri için poz verdi.

O dönemde 20 yaşında olan Messi, henüz yıldızı parlamaya başlamıştı ve ilerleyen yıllarda futbol tarihinde unutulmaz bir isim olacaktı.

Ancak fotoğrafçı, o günün küçük bebeğin ileride futbolda önemli bir isim olacağını tahmin edememişti.

Genç Messi, Avrupa Şampiyonası’nda (EURO 2024) 16 yaşında olan Lamine Yamal’ı yıllar sonra etkileyici bir şekilde geçmişteki fotoğrafıyla hatırlatacaktı.

Salı günü oynanan yarı final maçında Fransa’ya attığı gol, uzun süre unutulmayacak cinstendi.

16 yaşında ve 362 gününde fileleri havalandıran Yamal, turnuva tarihindeki en genç gol atan oyuncu olarak adını tarihe yazdırdı.

Messi ve Yamal’ın uzun süredir unutulmuş olan fotoğrafı, Yamal’ın babası geçtiğimiz hafta Instagram’da “İki efsanenin başlangıcı” diye yazarak paylaştığında yeniden gündeme geldi.

Fotoğraflar, Associated Press’te serbest çalışan fotoğrafçı Joan Monfort tarafından çekilmişti.

Çekim hakkını kazananlar, Unicef’in Yamal’ın ailesinin yaşadığı Mataró kasabasında yapılan bir çekilişle belirlenmişti.

Monfort, “Nou Camp’ta bir Barça oyuncusuyla fotoğraf çektirmek için çekilişe katıldılar ve kazandılar” şeklinde konuştu.

Fotoğrafçı, çekimin kolay olmadığını belirtti: “Messi oldukça içine kapanık bir adam, oldukça utangaç. Soyunma odasından çıkıp kendisini başka bir soyunma odasında, içinde bir bebek bulunan bir plastik küvette buldu. Oldukça karmaşıktı, ilk başta bebeği nasıl tutacağını bile bilmiyordu.”

Messi gibi Yamal da Barcelona forması giydi ve kulübün en genç ilk 11 oyuncusu ve en genç gol atan oyuncusu oldu. Aynı zamanda İspanya liginde de en genç gol atan oyuncu unvanını elinde bulunduruyor.

Monfort, fotoğrafın geçtiğimiz hafta internet üzerinde viral olmasıyla, bebeğin aslında Yamal olduğunu fark ettiğini belirtti: “Bu kadar ilgi gören bir şeyde payımızın olması gerçekten heyecan verici. Doğrusu, bu çok güzel bir duygu.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version