Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Messi’li Arjantin öldü öldü dirildi; penaltılarla yarı finaldeler!

Messi’li Arjantin öldü öldü dirildi; penaltılarla yarı finaldeler!

Copa America’da A Grubu’ndan 3 maçta 3 galibiyetle lider çıkan Arjantin, çeyrek finalde B Grubu ikincisi Ekvador ile karşılaştı. Messi’li Dünya Şampiyonu, maç esnasında çok zor anlar yaşasa da yarı finale penaltılar sonucunda yükselmeyi başardı.

Türkiye saati ile gece 4’te oynanan, Messi’nin ilk onbirde yerini aldığı maçta Arjantin 35. dakikada İnterli yıldız Lisandro Martinez’in golüyle 1-0 öne geçip ilk yarıyı önde tamamlasa da ikinci yarı çok zor anlar yaşadı.

Eski Fenerbahçe oyuncusu 62. dakikada Ekvador’a beraberliği getirecek penaltıdan yararlanamadı. Arjantin, son 4’lüye yükselmek için saniyelerin sayarken bu sefer uzatma dakikalarında Ekvador, Kevin Rodriguez ile golü buldu ve Arjantin’in yarı final şansını zora soktu.

Copa America’da final haricindeki eleme maçlarında beraberlik halinde uzatma oynanmadan direkt penaltılara gidildiğinden iki takımın oyuncuları penaltı atışları için hazırlıklarını yapıp penaltı noktasına geldiler.

İlk penaltıyı Arjantin takımı adına Messi kullandı ve kaçırdı. Messi’nin kaçırdığı penaltı sonrası büyük hayal kırıklığı yaşayan Arjantinliler, Ekvadorlu Angel Mena’nın da golü atamaması ile kendilerine geldiler. Arjantin diğer 4 penaltıyı gole çevirirken Angel Mena’nın hemen ardından Alan Minda da Ekvador adına penaltıyı kaçırınca tur atlayan ve Copa America’da son 4 takım arasına ismini yazdıran ekip Arjantin oldu.

2021 yılında düzenlenen son Copa America’da finalde ev sahibi Brezilya’yı 1-0 ile geçerek kupaya uzanan, sonrasında 2022 Dünya Kupasını da Fransa’ya karşı penaltılar ile müzesine götüren Arjantin’in 2024 Copa America yarı finalindeki rakibi, Venezuela-Kanada maçının galibi olacak.

Diğer çeyrek final maçları ise Kolombiya-Panama ve Uruguay-Brezilya arasında oynanacak.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version