Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Meloni, Çin’e resmi ziyarette bulunacak

Meloni, Çin’e resmi ziyarette bulunacak


Alberto PIZZOLI / AFP

Pekin’den Perşembe günü yapılan açıklamada, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin Cumartesi gününden itibaren beş gün süreyle Çin’i ziyaret edeceği belirtildi. Meloni göreve gelmesinden bu yana ülkeye ilk kez Çin’e gidecek.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning yaptığı açıklamada, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin 27-31 Temmuz tarihleri arasında resmi ziyaret kapsamında Devlet Başkanı Xi Jinping ve Başbakan Li ile görüşeceğini söyledi.

Çin’in geniş kapsamlı Kuşak ve Yol Girişimi (BRI) projesine katılan tek G7 ülkesi olan İtalya, geçen yıl projeden çekilme kararı almıştı.

Göreve gelmeden önce Meloni, Devlet Başkanı Xi’nin Çin’in denizaşırı ülkelerdeki nüfuzunu arttırma çabasının önemli bir ayağı olan bu girişime katılmanın bir “hata” olduğunu söylemişti.

Meloni yönetimi, çekilme kararının alındığı tarihten bu yana önemli ticaret ortağı olan Çin ile ilişkileri düzeltmeye çalışıyor. İtalyan üreticiler “lüks mallar da dahil olmak üzere birçok ürün kategorisinde dünyanın en önemli pazarı” olarak Çin’e güveniyor.

İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani geçen yıl Pekin’i ziyaret etmiş ve Çinli mevkidaşı Wang Yi ile görüşerek İtalya ile işbirliğinin “verimli” olduğunu söylemişti.

Tajani gazetecilere verdiği demeçte “Rakip olsak ve bazı konularda pozisyonlarımız farklı olsa da Çin ile ilişkilerimiz olumlu” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version