Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mehmet Şimşek: Türkiye’de asgari ücret düşük değildir

GEÇMİŞ DÖNEMİ ELEŞTİRDİ | Mehmet Şimşek: Yabancı yatırmcı geri dönecek ama zaman alacak


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vatandaşları hiç bir zaman enflasyona ezdirmediklerini ve ezdirmeyeceklerini iddia etti. Asgari ücretin düşük olduğu söylemlerini doğru bulmadığını anlatan Şimşek, “Asgari ücret AK Parti hükümetlerinde dolar bazında ciddi oranda arttı. Gelişmekte olan ülkelerde en yüksek asgari ücret bizde. Türkiye’de asgari ücret düşük değildir.” dedi.

Vatandaşlara biraz daha ‘sabır’ tavsiye eden Mehmet Şimşek’in açıklamasına göre yıl sonunda yüzde 42 eflasyon ‘başarı’ olarak görülecek. Şimşek, “Enflasyon yavaşlayacak, vatandaşlarımıza reel büyümeden pay vermeye devam edeceğiz. Sabırla yola devam edersek bu enflasyonu düşüreceğiz. Bizim için önemli olan yıl sonunda enflasyonun yüzde 42’nin altına düşmesi, o zaman alım gücünün hissedileceği bir döneme gireceğiz.” diye konuştu.

Yurtdışı çıkış harcının artırılacağı iddialarına da değinen Şimşek, şunları söyledi: “Biz bu çıkış harcını artırmayı planlıyoruz. 23 yaşına kadar bu harcın alınmaması gündemde. Sonu nasıl olur bilmiyorum. İmkanı olmayan birisi yurtdışına gidebilir mi? Biz de imkanı olandan vergi alınmasını taslağa aldık. Taslak ham bir taslak. Yurtdışı çıkış harcında taslağın son hali verilmedi.”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi gündemindeki son gelişmeleri Bloomberg HT-Habertürk yayınında değerlendirdi. Şimşek’in açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

ÖNCEKİ YAZIOteller boş kaldı: 5 ayda 23 işletme konkordato başvurusu yaptıSONRAKİ YAZIBelediyeler borç batağına saplandı

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version