Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Madımak katliamının 31. yılı!

Madımak katliamının 31. yılı!


Madimak katliamında hayıtını kaybedenler bugün Türkiye’nin bir çok yerinde anılacak.

Sivas Madımak Oteli’nde yaşanan katliamın üzerinden tam 31 yıl geçti. 33 yazar, şair, aydın ve sanatçının yakılarak öldürüldüğü katliam, üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala hafızalardaki tazeliğini koruyor. Alevi dernekleri, 2 Temmuz’da Sivas’ta etkinlikler düzenleyecek. Bugün de katliamın üzerinden 31 yıl geçmesine rağmen ülkenin dört bir tarafında Madımak Oteli’nde yakılan 33 aydın anılacak. Sivas Katliamı ile ilgili TMMOB Makine Mühendisleri Odası tarafından yapılan açıklamada ise Sivas’ta katledilenlerin unutturulmayacağı vurgulandı.

1993 yılının Temmuz ayında aralarında Aziz Nesin’in de bulunduğu sanatçı, şair ve yazarların bulunduğu çok sayıda aydın, dönemin Sivas Valisi Ahmet Karabilgin’in özel davetlisi olarak, Pir Sultan Abdal Şenlikleri kapsamında Sivas’a gitmişti. Ancak 33’ü geri dönemedi.

Kültür merkezi önünde toplanan ve sayıları her geçen dakika artan kalabalık, sanatçı ve aydınların kaldığı Madımak Oteline doğru yürümeye başladı. Sayıları bir anda 10 bini aştı. Önce otelin etrafındaki araçlar ateşe verildi. Ardından otel alevlere teslim oldu. Bu arada itfaiye ve emniyetin müdahalesi ise yetersiz kaldı. İtfaiye yangına çok geç müdahale etti. 33 aydın, sanatçı ve şair ve 2 otel çalışanından bazıları yanarak, bazıları dumandan zehirlenerek can verdi.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version