Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Liderlerin ‘sabrını zorlayan’ Biden yüzünden Meloni, gözlerini devirmede ustalaştı

Liderlerin 'sabrını zorlayan' Biden yüzünden Meloni, gözlerini devirmede ustalaştı


– G7 zirvesine evsahipliği yaparken ABD Başkanı Joe Biden’ın ‘tuhaflıklarıyla’ uğraşmak zorunda kalan İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, bir ay sonraki NATO zirvesinde Biden’a tahammülü kalmamış gözüktü.

11 Temmuz’da Washington’da diğer NATO liderleriyle birlikte Biden’ın teşrifini bekleyen Meloni’nin gözlerini devirmesinin videosu sosyal medyada viral oldu.

Gözlerini tavana çevirmek, hayali bir saate bakmak, gözlerini devirmek ve yüzünü buruşturmak gibi tepkiler veren Meloni, kameralara yakalandığını anlayınca yüz ifadesini düzeltmeye çalıştı.

Yanında duran Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb’un da saati kontrol etmek için telefonuna baktığı görüldü.

81 yaşındaki Biden’ın zihinsel koordinasyonunda sorunların fark edildiği ve kasımdaki ABD başkanlık seçimlerinden çekilip adaylığı başkasına bırakması için çağrılar aldığı dönemde gelen görüntüler, sosyal medyada alaycı yorumlar eşliğinde defalarca paylaşıldı.

KAMERALARIN YAKALADIĞI MELONİ’NİN G7’DEKİ ‘BİDEN SINAVI’

Biden, haziran ortasında İtalya’da düzenlenen G7 zirvesinin açılışında da evsahibi Meloni başta olmak üzere diğer liderleri uzun süre bekletmişti.

Bütün liderleri kısa aralıklarla tek tek içeri alan İtalya Başbakanı, en son gelen ABD Başkanı tarafından 20 dakika ayakta bekletilmişti. Kameralar karşısında sıkıldığını belli etmemeye çalışan Meloni, kendisiyle beraber bekleyen basın mensuplarının özçekim talebini geri çevirmemişti. Biden nihayet geldiğinde Meloni’ye asker selamı vermişti.

Liderlerin paraşütle atlama gösterisini izlediği sırada aralarından kopup meçhule uzaklaşan Biden’ı geri getirme görevi de Meloni’ye düşmüştü. (Dış Haberler)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version