Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kuzey Suriye’deki Türkiye karşıtı eylemlerde 7 kişi öldü

Kuzey Suriye’deki Türkiye karşıtı eylemlerde 7 kişi öldü


AAREF WATAD / AFP

Salı günü Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden (OSDH) gelen yeni bir rapora göre, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’nin kontrolündeki sınır bölgelerinde göstericiler ile Türk askerleri arasında çıkan çatışmalarda 7 kişi öldü.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne (OSDH) göre, Pazartesi günü yüzlerce kişi, bir önceki gün Kayseri’deki Suriyeli mülklerine ve işyerlerine yönelik saldırılara tepki olarak sınır şeridindeki çeşitli kasabalarda gösteri yaptı.

AFP’ye konuşan OSDH Direktörü Rami Abdel Rahmane, “Pazartesi günkü gösterilerde ölenlerin sayısı 7’ye yükseldi, bunlardan 6’sı Afrin’de, bir diğeri de Cerablus’ta Türk akerleriyle çatışmalarda öldü” dedi. Direktör, ölenlerin silahlı olup olmadığını belirtmedi.

Merkezi İngiltere’de bulunan ancak Suriye’de geniş bir kaynak ağına sahip olan OSDH’ye göre Türkiye, “olayların tırmanmasına tepki olarak” Suriye’nin kuzeyindeki 4 sınır karakolunu kapattı.

OSDH ve AFP muhabirine göre Suriye’nin diğer kentlerinde de gösteriler düzenlendi ve protestocular binalardaki Türk bayrağını indirdi. OSDH’ye göre Türk askerleri da Cerablus sınır karakolunu ele geçirmeye çalışan göstericilere ateş açtı.

Ankara’da İçişleri Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, Suriye vatandaşı bir kişinin küçük bir çocuğu taciz ettiğinden şüphelenilerek tutuklanmasının ardından birçok kentte patlak veren Suriye karşıtı ayaklanmalarda 474 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version