Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kremlin: Venezuela muhalefeti yenilgiyi kabul etmeli

Peskov: ABD Almanya’ya füze yerleştirirse, Avrupa başkentleri hedefimiz haline gelir


YURI KOCHETKOV / AFP

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Salı günü yaptığı açıklamada Venezuela muhalefetini yenilgiyi kabul etmeye çağırdı. Peskov, isim vermediği bazı ülkeleri de Venezuela’nın iç işlerine karışmamaları gerektiiği konusunda uyardı.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada, Venezuela’da “Muhalefetin yenilgiyi kabul etmek istemediğini görüyoruz. Ancak bunu yapması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Peskov Salı günü de ismini vermediği diğer ülkeleri ülke siyasetine müdahale etmemeleri konusunda uyardı.

“Venezeula’daki durumu etkilemeye yönelik girişimlerin üçüncü ülkeler tarafından körüklenmemesi ve Venezeula’nın dış etkilerden arındırılması çok önemli” dedi.

Moskova düzenli olarak kendi ülkesindeki ve müttefiklerindeki hükümet karşıtı protestocuları Batı tarafından finanse edilmekle ya da kışkırtılmakla suçluyor.

Uzun zamandır Maduro ile yakın ilişkileri olan Devlet Başkanı Vladimir Putin Pazartesi günü Maduro’yu zaferinden dolayı kutladı.

Dokuzu Latin Amerika’da olmak üzere pek çok ülke sonuçları sorgularken, ülkenin güvenlik güçleri Pazartesi günü protestoculara göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi sıktı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version