Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kremlin: Rusya, Türkiye’nin Ukrayna ihtilafını çözmek için platform oluşturma fikrini destekliyor

Kremlin: Rusya, Türkiye'nin Ukrayna ihtilafını çözmek için platform oluşturma fikrini destekliyor


– Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Ukrayna ihtilafını çözmek için uluslararası barış platformu oluşturulması gerektiği açıklamasına Moskova’nın katıldığını söyledi.

Peskov, “Biliyorsunuz, (Rusya) Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ihtilafına çözüm bulmayı amaçlayan diplomatik çabaların güçlü bir destekçisidir. Biz kesinlikle görüşmeleri hiçbir zaman reddetmedik. Tam tersine, tüm ilgili tarafları kapsayan müzakereler fikrini destekledik” diyerek ekledi:

“Şu anda böyle bir platform yok, bu konuda Sayın Fidan’la anlaşabiliriz. Böyle bir platform olsaydı iyi olurdu.”

‘TAMAMLAYICI BİR ANLAYIŞLA BİRLİKTE ÇALIŞABİLİRİZ’

Fidan, önceki gün Azerbaycan’ın Şuşa şehrinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gayriresmi Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’nda şöyle konuştu:

“Türkiye olarak (Ukrayna’daki) savaşın sonlandırılması için kalıcı barışa dönük çabaların daha geniş zemine yayılması gerektiğini düşünüyoruz. Kutuplaşmanın derinleşmesini önleyecek, katılım ve temsil niteliği yüksek, diplomasiyi önceleyen bir barış platformu tesis edilmesi gerekmektedir. Savaşın farklı boyutlarından etkilenen ülkeler olarak tamamlayıcı bir anlayışla hep birlikte bu yönde çalışmalıyız.”

Haziran ayında Rusya’nın Nizhny Novgorod şehrinde düzenlenen BRICS+ dışişleri bakanları toplantısına katılan Fidan, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ve Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu ile görüşmelerde bulunmasının yanısıra Kremlin’de Putin tarafından kabul edilmişti. (AA, Tass, Dış Haberler)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version