Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

KNK Eşbaşkanı Hewlêr’de


HABER MERKEZİ – KNK Eşbaşkanı Ahmet Karamus, Hewlêr’de siyasi partilerle bir araya geldi. Görüşmelerde Türkiye’nin saldırılarına karşı ortak tavrın gerekliliğine vurgu yapıldığı kaydedildi. 

 

Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) Eşbaşkanı Ahmet Karamus, Federe Kurdistan Bölgesi’nin Hewlêr kentinde Komela Dadgerî ya Kurdistanê (Kurdistan Adalet Topluluğu), Partiya Parêzgeran a Kurdistanê ve Kurdistan Demokratik Ulusal Birliği’ni ziyaret etti. Karamus, Komela Dadgerî ya Kurdistanê ziyaretinde partinin politbüro üyeleri tarafından karşılandı. Ardından Partiya Parêzgeran a Kurdistanê’ye geçen Karamus burada parti Başkanı Acar Surçi tarafından karşılandı.

 

Kurdistan Demokratik Ulusal Birliği’ni ziyaret eden Karamus, birlik sekreteri Gafur Mexmuri ve politbüro üyeleri tarafından karşılandı.

 

Görüşmelerde Türkiye’nin Federe Kurdistan Bölgesi topraklarına yönelik saldırıları ve askeri sevkiyat ele alındı. Saldırılara karşı siyasi partilerin ortak tutumda bulunması gerektiği belirtildi. 

 

ULUSAL BİRLİK VURGUSU

 

Daha sonra Standart Kuruluşu tarafından KNK Eşbaşkanı için kentteki bazı yurtsever ve aydınların katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Karamus toplantıda, Kürt halkının birliğinin önemi ve ulusal birliğin önündeki engeller hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

 

Karamus’un bölgedeki temaslarının devam etmesi bekleniyor.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version