Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kayyım Nöbeti: Demokrasi mücadelesi devam edecek


İSTANBUL – Kayyım Nöbeti’ne katılanlar, AKP’nin halkın iradesini yok sayan politikalar uyguladığını ifade ederek, demokrasi mücadelesine devam edeceklerini belirtti. 

 

Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin Colemêrg Belediyesi’ne kayyım atanmasına ilişkin Beyoğlu’nda bulunan Şişhane Meydanı’nda başlattığı nöbet 33’üncü gününde devam etti. “Kayyım defol” tişörtlerinin giyildiği eylemde, “Taksim Hakkari bizim, 1 Mayıs’a özgürlük, kayyım defol” pankartı açıldı. Eylemde sık sık “Bijî berxwedana Colemerg’ê” ve “Kayyımlar gidecek biz kalacağız” sloganları atıldı. 

 

Eylemde ilk olarak konuşan, DEM Parti Sultangazi İlçe Örgütü Eşbaşkanı Hacı Ekber, kayyım nöbetinin adaletsizliğe karşı verilen bir mücadele olduğunu belirtti. Ekber, “İnanıyorum ki, bizim yolculuğumuz Kerbela ile Kürt arasındaki bir katliamla sonuçlanmayacak. Bu ülke, sonunda hak ettiği özgürlüğe kavuşacaktır” dedi. 

 

‘YASALARDA YERİ YOK’ 

 

Ardından söz alan Yaşam Derneği üyesi Ali Şahma, kayyımların yasalara aykırı olduğunu vurguladı. Şahma sözlerine şöyle devam etti: “Eğer görevden alacaksanız, neden seçimler yapılıyor? Seçimler, toplumun iradesini yansıtır ve eninde sonunda bu toplum, gerçekleri görecek. Bugün iktidarda olanlar, yalanlarla ve demagojiyle insanları kandırabilir ama eninde sonunda insanlar gerçekleri fark edecek. Vicdani, insani ve adaletli olmayan bir yönetim anlayışının insanlığın geleceğinde yeri yoktur” diye belirtti.

 

‘EZİLENLERİN ŞÖLENİ’ 

 

Devamında söz alan Yeşiller ve Sol Gelecekler Partisi (Yeşil Sol Parti) Merkez Yürütme Kurulu( MYK) üyesi Çiğdem Özbaş, nöbet alanın demokrasi alanın döndüğünü belirterek, “Burayı faşizme, ırkçılığa, cinsiyetçiliğe karşı homofobiye karşı bir demokrasi meydanına dönüştürdünüz. Bu nöbetler, demokrasiyi savunurken aslında ezilenlerin şöleni haline geliyor. Mücadelemiz, emperyalizmin tüm ilişkilerine karşı yükselerek devam ediyor” dedi.

 

‘DEMOKRASİ MÜCADELESİNE DEVAM EDECEĞİZ’ 

 

Son olarak konuşan Partizan üyesi Nurgül Uca ise şunları kaydetti: “AKP, önce vesayete karşı iktidara geldi ama bugün gördüğünüz gibi kayyum atamalarıyla demokratik kurumları baskı altına alıyor. Kayyum, özel şirketlere atanır, demokratik seçimle gelen belediyelere değil. AKP ve MHP iktidarı, vesayet sistemini güçlendirerek halkın iradesini yok sayan politikalar uyguluyor. Biz, bu vesayet sistemine karşı demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Dostlarımıza buradan haykırıyoruz: Demokrasi mücadelesine devam edeceğiz.” 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version