Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Katliam planlarını destekleyecek herkes komisyonda’


ANKARA – Eylemlerini sürdüren hayvan hakları savunucuları, “Hayvanların yaşamları, katliam plancılarının, tetikçilerinin bulunduğu salonlarda tartışılıyor. Katliam planlarını destekleyecek herkes içeride! Hak savunucuları dışarıda” diyerek komisyona alınmamalarına tepki gösterdi.

Yaşam İçin Yasa ve Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatiflerinin Meclis Parkı’nda başlattığı ve 7’nci gününe giren “Yaşam Nöbeti”ne polis engel oldu. Bir süre Meclis’in Çankaya kapısında oturan hayvan hakları aktivistleri ardından polisin müdahalesi sonucu alandan ayrılarak bu kez da Sakarya Caddesi’nde oturma eylemi başlattı. Yapılan müdahalede birçok kişi darp edilirken ismi öğrenilemeyen iki kişinin de gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanların ifade ve sağlık işlemlerinin tamamlanmasının ardından bırakıldıkları aktarıldı. Sakarya Caddesi’nde yapılan ve 55’nci gününe giren oturma eylemi öncesi ise basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi, Alın Teri ve hayvan hakları aktivistleri katıldı.

 

‘KATLİAM YAPANLAR İÇERİDE HAK SAVUNUCULARI DIŞARIDA’

 

Açıklamayı yapan Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi üyesi Zühre Tepe,  hak savunucularının isimlerinin listeye eklenmesine rağmen tasarının görüşüldüğü komisyon toplantısına alınmadıklarını belirterek, “Hayvan düşmanları, kana susamışlar, mağdur edebiyatıyla halkı kandırmaya çalışanları aldırlar! Veteriner hekimleri, STK’ları, ömrü hayvanlarla geçen gönüllüleri almadılar! Hak savunucuları katılabilsin diye salonu genişlettikleri yalanıyla uzun meclis koridorlarında arkadaşlarımızı koşturup bütçe plan salonu kapısına almak istemeyip darp ettiler. Vekillerin kollarından tutarak çektiği az sayıdaki hak savunucusu ise komisyon kapısından içeri alınmadı! Hayvanların yaşamları hak savunucularının olmadığı salonlarda bütün katliam plancılarının, tetikçilerinin bulunduğu salonlarda tartışılıyor. Katliam planlarını destekleyecek herkes içeride! Hak savunucuları dışarıda” diye konuştu.

 

‘YASA GERİ ÇEKİLENE KADAR EYLEM SÜRECEK’

 

İktidara ve destekçilerine karşı eylemlerini sürdürdüklerini vurgulayan Tepe, “Kendisine gazeteci deyip meslek etiğini yok sayarak hayvanların yaşam hakkını anketler açarak bir avuç takipçisiyle tartışmaya açanlara, her gün bilimden uzak, yeni nefret söylemleri ile toplumu kutuplaştıranlara, halkın parkını halka kapatanlara, halkın meclisine halkı almayanlara, protesto hakkımızı engelleyenlere karşı; hayvanları, sokakta yaşayan köpekleri, dostlarımızı savunuyoruz.  Savunmaktan vazgeçmeyeceğiz, buradayız, bir yere gitmiyoruz. Köpeksiz havlamalar, insansız giysilerle bizi ağızsız bağırmalara, dilsiz ve dudaksız çığlıklara hapsetmeye çalışan iktidarlara ve destekçilerine karşı direnişin kendisine dönüşeceğiz. 55 gündür meydanlarda, sokaklarda yaptığımız da budur! Dönüşüyor ve dönüştürüyoruz farkındayız! Dostlarımızın haklarını, boğdukları sesimizi yeniden bularak savunuyoruz! Tek bir talebimiz var! Hayvana, insana, yeryüzüne özgürlük” ifadelerine yer verdi.

 

Ardından oturma eylemini sürdüren aktivistler yasa geri çekilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

 

Hayvan hakları savunucuları eylemlerini Kuğulu Park’a taşıma kararı aldı. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version