Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

KATLİAM | İsrail, Han Yunus’u füzelerle vurdu; çok sayıda ölü var

KATLİAM | İsrail, Han Yunus’u füzelerle vurdu; çok sayıda ölü var


İsrail, toplu katliamlarına bir yenisini daha ekledi. Han Yunus’ta ‘güvenli bölge’ye düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 100 can kaybı olduğu iddia edildi. Füze saldırısında çok sayıda Filistinli ise yaralandı.

Gazze’deki Sivil Savunma Birimi ise, “İsrail’in “güvenli olduğunu” iddia ettiği El-Mevasi bölgesine düzenlediği saldırıda en az 50 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.” açıklamasında bulundu.Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, hayatını kaybedenlerden bir kısmının cenazeleri ve yaralananlar Kuveyt Sahra Hastanesi’ne getirildi.

Edinilen bilgilere göre İsrail, güvenli bölge ilan ettiği El-Mevasi bölgesine füzelerle saldırdı. Saldırıda en az 100 Filistinli öldü. İsrail 3 gün önce de Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’ta Filistinli sivillerin kaldığı bir kampı hedef almıştı. Saldırıda en az 31 kişi hayatını kaybetmişti.

Ölü sayısı 39 bine dayandı

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Filistin’e yönelik saldırılarında ölü sayısı resmi verilere göre 39 bine dayandı. Britanya’nın en eski hakemli tıp dergilerinden ‘The Lancet’te geçtiğimiz hafta yayınlanan bir makale ise İsrail’in Gazze saldırılarında doğrudan ve dolaylı olarak hayatını kaybedenlerin sayısının 186 binden fazla olabileceği belirtildi. Aynı makalede Gazze’deki binaların yüzde 35’inin yerle bir olduğu, hâlâ enkaz altında olan cenaze sayısının ise 10 binden fazla olduğunun tahmin edildiği kaydedildi.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version