Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Joe Biden: Demokrat Parti’yi ve ülkeyi birleştirmek için adaylıktan çekildim

Joe Biden: Demokrat Parti’yi ve ülkeyi birleştirmek için adaylıktan çekildim


Kasım ayında yapılacak başkanlık yarışından çekilen ABD Başkanı Joe Biden (81), ‘parçalanmış’ partisini ve ülkeyi birleştirmek için adaylıktan çekildiğini ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e destek verdiğini açıkladı. Biden, Kamala Harris’i “Deneyimli, zorlu ve yetkin” sözleriyle tanımladı.

Beyaz Saray’daki ofisinden canlı yayımlanan konuşmasında Biden, sicilinin ikinci başkanlık dönemini hak ettiğini ancak yeni kuşak ‘genç seslere, daha genç seslere meşaleyi aktarma zamanının geldiğini’ anlattı.

Hiç birşey demokrasiden daha önemli değil

Joe Biden, “Kamu yaşamında uzun yılların deneyiminin bir yeri ve zamanı var. Aynı amanda yeni seslerin de zamanı, genç seslerin, evet genç seslerin yeri ve zamanı var ve bu yer ve zaman da şimdi.” dedi. Kasım’daki başkanlık seçimini “bir dönüm noktası” diye tanımlayan ABD Başkanı, “kişisel hırs da dahil” hiçbir şeyin “demokrasinin savunulmasından” daha önemli olmadığını kaydetti. Biden, “Demokrasinin savunulması herhangi bir unvandan daha önemli” diye konuştu.

ABD Başkanı, “Amerikan halkı için çalışmaktan güç ve keyif aldım. Ancak kutsal birliğimizi koruma görevi benimle ilgili değil. Sizinle ilgili. Aileleriniz. Geleceğiniz. Biz halkla ilgili. Amerika’yla ilgili harika şey burayı kralların ve diktatörlerin değil, halkın yönetmesi.” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version