Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İzmir’in dört bir yanında orman yangını


İZMİR – İzmir’in Menemen, Foça, Kemalpaşa, Bayraklı, Bayındır ve Urla ilçelerinde çıkan yangınların ikisi söndürüldü diğerlerine müdahale devam ediyor. 

 

İzmir’in Menemen, Foça, Kemalpaşa, Bayraklı, Bayındır ve Urla ilçelerinde orman yangınları çıktı. Eyyam-ı Bahur’un etkisi altında olan kentte sıcaklıklar 40 dereceleri bulurken, neredeyse saat başı bir yangını söndürmek için İzmir itfaiyesinin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. 

 

Kemalpaşa’da ormanlık alanda başlayan yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor. İzmir’deki bir diğer yangın da Bayraklı Doğançay Mezarlığı’nın üzerinde çıktı. Ormanlık ve makilik bölgedeki yangına müdahale devam ediyor. Bayındır’ın Yeşilova Mahallesi’nde de zeytin ağaçlarının bulunduğu alanda yangın çıktı. Hayvan damlarının olduğu bölgede, alevlerle mücadele sürüyor. Urla Yağcılar’da başlayan orman yangınına da ekipler müdahale ediyor. Menemen ile Foça Cezaevi arkasında bulunan makilik ve otluk alanda başlayan yangın ise kontrol altına alındı.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 22 araç 114 personelle yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

 

DENİZLİ’DE YANGIN

 

Öte yandan Denizli’nin Çivril ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Somak ile Karabedirler mahalleleri arasında kalan ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla geniş bir alana yayıldı.  Çivril – Karabedirler karayolu da yangın sebebiyle sivil araç trafiğine kapatıldı.  

 

Yangının kontrol altına alınabilmesi için Denizli orman Bölge Müdürlüğü, Çivril Orman Şefliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version